Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Φρένο στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου -Τι το μπλοκάρει
Ολα δείχνουν πως το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν θα επαναλειτουργήσει τελικά την Πέμπτη, όπως αναμενόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η αδυναμία των τραπεζών ως προς την ετοιμασία νέων λογαριασμών για τους Ελληνες επενδυτές που θα πρέπει να χρησιμοποιούν νέο χρήμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει μπλοκάρει το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών που μετατίθεται πλέον για τις επόμενες μέρες.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ήδη έχει ετοιμασθεί η υπουργική απόφαση αλλά μέχρι να δημιουργηθούν οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές το Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Ελληνες επενδυτές. Οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί απαιτούνται, καθώς οι Ελληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα, για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.
Εξάλλου, συνεχίζονται οι αντιδράσεις εκ μέρους των χρηματιστών για την αναμενόμενη λειτουργία του Χρηματιστηρίου με περιοριστικούς όρους για τους Ελληνες επενδυτές, καθώς δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους υφιστάμενους καταθετικούς λογαριασμούς για αγορά μετοχών, με το Σύνδεσμο Μελών των Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων.
Επίσης αυτή την ώρα ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση των χρηματιστών(ΣΜΕΧΑ) οι οποίοι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων εφόσον ανοίξει το ΧΑ με περιοριστικούς όρους για τους Έλληνες επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.