Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Θανατική καταδίκη για τον γιο του.... ?




Το Λιβυκό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα ερήμην σε θάνατο τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ, γιό
του Μουάμαρ Καντάφι, για τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στη διάρκεια της επανάστσαης που ξέσπασε το 2011 στη χώρα και με την οποία τερματίσθηκε η εξουσία του πατέρα του.
Το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε στην Τρίπολη, όπου κυβερνά ένας συνασπισμός που περιλαμβάνει ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, και η συνεδρίαση του μεταδόθηκε από την τηλεόραση, καταδίκασε επίσης σε θάνατο από εκτελεστικό απόσπασμα τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι, τον Αμπντάλα αλ-Σενούσι, καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό του λίβυου δικτάτορα Μπαγντάντι αλ-Μαχμούντι.
Ο αλ-Ισλάμ δικάσθηκε ερήμην καθώς κρατείται από το 2011 στην περιφέρεια του Ζιντάν από μια πρώην ανταρτική οργάνωση που αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία δεν αναγνωρίζεται ούτε από τη διεθνή κοινότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.