Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Σηκώνει το γάντι» ο Τσίπρας – Προτείνει Διαρκές Συνέδριο – Την Πέμπτη η συνεδρίαση της ΚΕ!


«Σηκώνει το γάντι» ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση,
καθώς φαίνεται να αποδέχεται την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για τη σύγκληση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με πιθανή ημερομηνία το Σαββατοκύριακο 8 -9 Αυγούστου.
Η λύση μοιάζει αναπόφευκτη με τον Τσίπρα να προαναγγέλλει στην Πολιτική Γραμματεία τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς συνεχίζει να κυβερνά με μειοψηφία, περνά υφεσιακά μέτρα με την αρωγή της αντιπολίτευσης και βλέπει την Αριστερή Πλατφόρμα να μην είναι διατεθειμένη να συναινέσει στη μνημονιακή πολιτική εν όψει της συμφωνίας με τους εταίρους.
Ωστόσο, η κίνηση του πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται ως κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, καθώς η σύνθεση του Συνεδρίου είναι προκαθορισμένη και οι συσχετισμοί το 2013 ήταν 65 %- 35 %, υπέρ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως οι συσχετισμοί και έπειτα από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, πιθανότατα να έχουν αλλάξει.
Προφανώς, για να συναινεί με αυτή την οργανωτική πρόταση το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί ότι ελέγχει και σήμερα τους συνέδρους του Διαρκούς Συνεδρίου.
Η πρόταση «έπεσε στο τραπέζι» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε το απόγευμα απόντος του πρωθυπουργού και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.
Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του youpress.gr, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένη την ολομέτωπη ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα και την οριστική διάσπαση στο εσωτερικό του κόμματος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και συνολικά η Αριστερή Πλατφόρμα προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού πολιτικού φορέα εν όψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, ενός πολιτικού φορέα που θα επιδιώξει τον συνασπισμό με άλλες ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις με στόχο την είσοδο τους στο Κοινοβούλιο, όποτε και αν πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι μόλις χθες, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, κ. Λαφαζάνης, πραγματοποίησε αρχηγική εμφάνιση, κάνοντας «επίδειξη δύναμης» στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα Iskra και στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.