Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Καμία Κοινωνική ευαισθησία από το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου


Μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αυτόνομη διαβίωση και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον Δήμο Λουτρακίου

31 Ιουλίου 2015
Λουτράκι

Εξάντλησε την "κοινωνική του ευαισθησία" το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου απέναντι στα άτομα με αναπηρία της πόλης μας αλλά και των επισκεπτών ΑμεΑ, με την απόφαση του για τη μη εκτέλεση του έργου τοποθέτησης μηχανισμού πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.
Με μια πρωτοφανή σε έλλειψη κοινωνικής ευθύνης απόφαση απο τον πρόεδρο και το συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου-όσο και ακυρότητας ως προς το χρόνο που αυτή επάρθει-ενα όνειρο για τους ΑμεΑ δεν θα γίνει πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα με απόφαση της 17 Ιουνίου 2015 απο το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακιου μεταφέρονται χρήματα απο τον κωδικό του έργου τοποθέτησης μηχανισμού πρόσβασης αναπήρων στην θάλασσα σε άλλους κωδικούς (συντήρηση και βαφή κιγκλιδωμάτων, καθαρισμός παραλίας....κλπ) με αποτέλεσμα να μην εκτελεσθεί το εργο.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται οτι εν μέσω κρίσης αυτοί οι οποίοι βάλλονται πρώτοι είναι οι αδύναμοι καθώς επίσης και οτι ο κακός προγραμματισμός και η έλλειψη στόχων ενός Νομικού προσώπου μπορει να εχει κακά αποτελέσματα όχι μόνο επάνω σε κάποια ομάδα πολιτών με ιδιαιτερότητες αλλά και σε όλη την τοπική οικονομία και στην εικόνα της πόλης.
Για την πόλη μας το Λουτράκι,την πρωτεύουσα του θερμαλισμού και του τουρισμού υγείας όπως θελουμε να την αποκαλούμε,αποφάσεις σαν και αυτή μας φέρνουν πίσω κοινωνικά αλλά και τουριστικά, αποκλείοντας κοινωνικές ομάδες απο το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απανταχού πρόσβαση.
Η "ΕΥΡΥΝΟΜΗ" ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την αυτόνομη διαβίωση και την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στον Δήμο ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ και ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ καλεί τον δήμαρχο Κο Γιώργο Γκιώνη και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να πάρουν θέση και με κοινωνική ωριμότητα- στοιχείο που θα πρέπει να χαρακτηρίζει έναν θεσμό τοπικής αυτοδιοίκησης-να διορθώσουν σύντομα την λανθασμένη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου.
Για την ΕΥΡΥΝΟΜΗ
Ο Πρόεδρος
Μπάρλας Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.