Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η 10χρονη από το Μπαχρέιν που «ξετρέλανε» την παγκόσμια κολύμβηση




Η Αλζαΐν Ταρέκ είναι η μικρότερη -και σίγουρα η πιο γλυκιά- αθλήτρια που συμμετείχε ποτέ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γεγονότα του φετινού Παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης ήταν αναμφισβήτητα η συμμετοχή ενός δεκάχρονου κοριτσιού.
Η μικρή Αλζαΐν Ταρέκ από το Μπαχρέιν, όχι μόνο ήταν η μικρότερη αθλήτρια που έλαβε ποτέ μέρος σε αυτούς τους αγώνες (όπου δεν υπάρχει όριο ηλικίας προς τα κάτω). Αλλά ήταν με διαφορά το πρόσωπο του πρωταθλήματος.
Συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της και με τη βοήθεια του προπονητή της, η πάντα χαμογελαστή μικρούλα έγινε μεμιάς η «μασκότ» των αγώνων και η αγαπημένη όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η Αλζαΐν, της οποίας η μητέρα είναι από την Σκωτία, συμμετείχε στο αγώνισμα των 50 μέτρων πεταλούδας. Φυσιολογικά, τερμάτισε τελευταία, σημειώνοντας χρόνο 41,13 δευτερόλεπτα, τον πιο αργό από όλες τις αθλήτριες των αγώνων στο Καζάν. Όμως, πραγματικά αυτό είναι και το τελευταίο που έχει σημασία.

Η μικρή, πέρα από χαριτωμένη, είναι και αρκετά ώριμη για την ηλικία της, όντας προσηλωμένη στον στόχο της και δείχνοντας από τώρα, στόφα πρωταθλήτριας.
Σκοπός της συμμετοχής της στους αγώνες είναι να αποκτήσει εμπειρίες ώστε να είναι έτοιμη για τους αγώνες του Τόκιο το 2020.
Η μικρή Αλζαΐν ξεκίνησε να κολυμπά στην ηλικία των τεσσάρων και προπονείται σκληρά πέντε ημέρες την εβδομάδα στο Μπαχρέιν.
Η ίδια δήλωσε ότι είχε αρκετό τρακ, γιατί ήταν η πρώτη φορά που κολυμπούσε μπροστά σε τόσο κόσμο. Εντύπωση της έκανε και η αγάπη με την οποία την προσέγγισαν όλες οι άλλες αθλήτριες, που, μετά την πρώτη έκπληξη, την αντιμετώπισαν ως τη μικρή τους αδελφή.

Μάλιστα, η γνωστή Αμερικανίδα κολυμβήτρια, Missy Franklin, δήλωσε ότι είναι το πιο γλυκό πλάσμα που έχει δει ποτέ στη ζωή της, και είναι ένα μικρό παιδι που γελά και απολαμβάνει αυτό που κάνει κάθε στιγμή».
Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την μικρούλα Αλζαΐν: να ζει το όνειρό της, παραμένοντας πρώτα απ” όλα ένα μικρό παιδί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.