Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου συμμετείχε στην αποστολή για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που συρρέουν στη Μυτιλήνη




Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, ακολουθώντας τις αποφάσεις της 4ης Πανελλαδικής Συνάντησης των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης, συμμετείχε στην αποστολή για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας  στους πρόσφυγες που συρρέουν στη Μυτιλήνη.

Μετά από μια εβδομάδα παραμονής στη Λέσβο τα Κ.Ι.Φ.Α. Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Κορίνθου και Αγ.Νεκταρίου  προσέφεραν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες  στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ σε περίπου 500 πρόσφυγες ενώ τις ίδιες μέρες ομάδα εθελοντών καθημερινά βοηθούσε τους πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες αλλά και να απαλύνουν τον πόνο τους.
Η κατάσταση που συναντήσαμε δεν τιμάει καθόλου  ούτε το ελληνικό κράτος αλλά πολύ περισσότερο ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση που μάλλον έχει βαλθεί να κάνει τον Μεσογειακό Νότο αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Η απουσία του επίσημου κράτους και η παρουσία ανθρωπιστικών οργανώσεων και εθελοντών που προσπαθούν να καλύψουν τις τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες είναι μια απαράδεκτη κατάσταση πόσο μάλλον που  τείνει να γίνει καθεστώς σε όλες τις υποχρεώσεις του κοινωνικού κράτους.
Όμως οι εικόνες που είδαμε με ξεριζωμένες οικογένειες με μικρά παιδιά, μας αναγκάζουν να απευθύνουμε έκκληση στον ιατρικό κόσμο αλλά και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας ,να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Η πόλη της Κορίνθου αλλά και όλη η χώρα μας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός, μετανάστευση.
Ταυτόχρονα καταγγέλουμε όλες αυτές τις πολιτικές, που στο βωμό του κέρδους, αποσταθεροποιούν ολόκληρες χώρες δημιουργούν κύματα προσφύγων και εκ των υστέρων  εκδηλώνουν ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τις συνέπειες των δικών τους ενεργειών.
Τέλος απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα όχι στρουθοκαμηλίζοντας αλλά στις πραγματικές του διαστάσεις που διαρκώς διογκώνονται.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου θα συμμετάσχει στην επόμενη ανθρωπιστική αποστολή στη Χίο που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.