Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Πίτσα «μπόμπα» (ΣΥΝΤΑΓΗ)




ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 φακελάκι μαγιά
- Λίγο αλάτι
- 1 συσκευασία αναψυκτικού τύπου Sprite
- 1 συσκευασία αναψυκτικού χλιαρό νερό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 15 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
- 15 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέικον
- 1 πιπεριά (σε λωρίδες)
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια
- Κέτσαπ ή έτοιμη κόκκινη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε το αναψυκτικό, το ελαιόλαδο και σιγά-σιγά το αλεύρι. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια, ζυμώνουμε, ρίχνουμε το αλάτι και στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια σφιχτή ζύμη για πίτσα. Την χωρίζουμε σε δύο μέρη και αφού λαδώσουμε καλά όλες τις επιφάνειες της γάστρας που θα χρησιμοποιήσουμε (και τα τοιχώματα μαζί με τις άκρες του σκεύους), στρώνουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης, πατώντας το με τα χέρια να προσαρμοστεί καλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, σε όση ποσότητα μας αρέσει (μην το παρακάνετε αν είναι αλμυρή) και τις μισές φέτες τυριού, ζαμπόν, μπέικον, μανιταριών (καλά στραγγισμένα από το ζουμί της κονσέρβας) και πιπεριάς. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και ακολουθούμε ξανά την ίδια διαδικασία.

2. Ψήνουμε τη πίτσα-«μπόμπα» στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά με καπάκι και για άλλα 10-15 χωρίς, έτσι ώστε να λιώσουν τα τυριά και να ξεροψηθεί όσο μας αρέσει. Αν έχετε αποσπώμενο τσέρκι η αρκετά ψηλό ταψάκι μπορούν να γίνουν αρκετές στρώσεις ζύμης και γέμισης. Ειλικρινά θα ξετρελαθείτε.
Χρόνος εκτέλεσης: 55 λεπτά
Μερίδες: 7-8





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.