Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Και άλλη πλατεία ο Αλέκος στην Κόρινθο...


Παραδόθηκε σε χρήση  από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων,  μία ακόμα πλατεία με παιδική χαρά στον οικισμό Νεάπολης περιοχής Μπαθαρίστρας Κορίνθου, δίπλα στο ναό του Αγίου Ταξιάρχη.
Η πλατεία, η οποία έγινε με πόρους από το ΕΣΠΑ, έχει γίνει το στέκι των κατοίκων της περιοχής αφού το  πράσινο, ο υψηλός φωτισμός καθώς και η  παιδική χαρά, είναι κάτι που έλειπε  στην υποβαθμισμένη πριν μερικά χρόνια  συνοικία.
Αφετηρία και σημείο αναφοράς της,  είναι η διατήρηση της απρόσκοπτης θέας προς Ακροκόρινθο καθώς και ο εύκολος εντοπισμός της, αφού βρίσκεται σε σημείο όπου  διασταυρώνονται οι μεγαλύτεροι οδοί της περιοχής.
Οι παρεμβάσεις στην επιφάνεια αυτή, έχουν να κάνουν με τη τοποθέτηση πλακόστρωτου, φωτιστικών σωμάτων, καθιστικών, ξύλινων περγκόλων και σιντριβανιού. Φυτεύτηκαν επίσης δένδρα και γκαζόν και εγκαταστάθηκε  υπόγειο δίκτυο παροχής ρεύματος και ύδρευσης.
Οι ανάγκες του ευρύτερου περιβάλλοντος εξυπηρετούνται από την δημιουργία της πλατείας, η οποία αναδεικνύει αισθητικά το χώρο, αναβαθμίζει την περιοχή και εξυπηρετεί   τους  κατοίκους  καθώς και τους επισκέπτες-.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.