Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ο καυγάς Ζωής, Φίλη και Νίκου Παππά – Ολόκληροι οι διάλογοι




«Άγριος» ο καυγάς ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Νίκου Παππά και την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα του ΕΣΡ, όπως αναδεικνύουν τα πρακτικά της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη για την συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή.
Από την μια ο κ. Παππάς υποστηρίζει πως η σημερινή σύνθεση του ΔΣ του ΕΣΡ έχει προβλήματα νομιμότητας και πως πρέπει να γίνει άμεσα η αντικατάστασή των τεσσάρων εναπομεινάντων μελών – μεταξύ των οποίων και η κυρία Λίνα Αλεξίου μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου – με νέο επταμελές ΔΣ όπως ορίζει ο νόμος. Επισημαίνει δε – «φωτογραφίζοντας» την πρόεδρο του κοινοβουλίου – πως όποιος εμποδίζει την στρατηγική της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα που ευνοούνται από το υπάρχον καθεστώς.
Από την άλλη πλευρά η κυρία Κωνσταντοπούλου επιμένει πως τα τέσσερα μέλη πρέπει να μείνουν στην θέση τους και η κυβέρνηση να περιοριστεί στην πλήρωση των τριών κενών θέσεων.
Αναλυτικά οι διάλογοι
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Ζωή Κωνσταντοπούλου): δεν υπάρχει κίνδυνος αντεγκλήσεων με τον κ. Παππά
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: (Υπουργός Επικρατείας): δυστυχώς υπάρχει!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Υπουργέ, θα σας παρακαλούσα να διευκρινίσετε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: (Υπουργός Επικρατείας): Τη διευκρίνισα, κυρία
Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μισό λεπτό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: (Υπουργός Επικρατείας): Επί της διαδικασίας, δεν θα επιθυμούσα η παρούσα συνεδρίαση να εξελιχθεί σε μία διαδικασία αντεγκλήσεων μεταξύ…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Όχι, καμία αντέγκληση. Κοιτάξτε, θα
πρέπει η Διάσκεψη…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας):…εμού και της Προέδρου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Όχι, όχι δεν υπάρχει τέτοια…
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Δυστυχώς, υπάρχει τέτοιος
κίνδυνος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μπορούμε να πάρουμε μέρος και εμείς
στον καυγά ή θα μείνει μόνο μεταξύ σας;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Να πάρουμε μέρος
και εμείς στη συζήτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μισό λεπτό, κύριε Λυκούδη, που άνοιξε
η όρεξή σας. Μισό λεπτό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: κυρία Πρόεδρε λέτε μισές αλήθειες
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): δεν το συνηθίζω
——–
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Λαμπρούλη, ευχαριστούμε. Διευκρινίζω, απλώς για να είμαστε καθαροί. Θεσμικά το ζήτημα έχει ανακύψει από τον Απρίλιο, οπότε έληξαν οι θητείες -με όποια ερμηνεία κι αν έδινε κανείς- των τριών
μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και εκείνη την περίοδο υπήρξε συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την πλήρη σύνθεσή της, στην οποία ετέθηκαν αυτά ακριβώς τα ζητήματα: Ετέθη δηλαδή και το ζήτημα το δεοντολογικό, δηλαδή της δικής μου θέσης, ότι με αυτήν ειδικά την Ανεξάρτητη Αρχή για λόγους δεοντολογίας δεν επιθυμώ να ασχοληθώ και άρα δεν θα έχω την πρωτοβουλία, αν θέλετε, της ανεύρεσης προσώπων. Νομίζω ότι έτσι οφείλουμε να πράττουμε. Σε εκείνο το Προεδρείο, λοιπόν, υπό την πλήρη σύνθεσή του, υπό τον Πρωθυπουργό, ανατέθηκε από πλευράς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία και εγώ ανήκω, στον κ. Φίλη να κάνει αυτήν τη διερεύνηση και αυτό οφείλουμε να το έχουμε και επισήμως καταγράψει, για να είμαστε εδώ καθαροί και ξάστεροι και να μην υπάρχει καμμία παραπάνω, αν θέλετε, σκιά ή υπόνοια ή υπαινιγμός.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Να διευκρινίσω κάτι που με αφορά;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Δεν είναι ο καταλληλότερος χρόνος και τόπος, στη Διάσκεψη των Προέδρων, να συζητούμε ζητήματα εξουσιοδοτήσεων κομματικού χαρακτήρα. Όσα λέτε είναι η μισή αλήθεια. Αν προκληθώ, στο ανάλογο όργανο, θα σας θυμίσω διάφορα πράγματα. Αυτά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Φίλη, επειδή δεν συνηθίζω να λέω μισές αλήθειες κι επειδή αυτά είναι γνωστά τοις πάσι και κυρίως στα μέλη του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν αντιλαμβάνομαι τα ζητήματα περί
προκλήσεως. Ό,τι θέλετε να πείτε μπορείτε να το πείτε όπου νομίζετε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Στο αρμόδιο όργανο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Όπου νομίζετε.
Ν. Φίλης: κυρία Κωνσταντοπούλου μην αυτόθυματοποιείστε
Ζ. Κωνσταντοπούλου: τι εννοείτε κύριε Φίλη
Ν. Φίλης: Είναι τιμή σας ότι είναι μητέρα σας η κυρία Αλεξίου. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε αυτό το πράγμα. Ούτε θα πρέπει αυτό να αποτελεί ένα στοιχείο αυτοθυματοποίησης σας.
Ζ. Κωνσταντοπούλου : τι εννοείτε κύριε Φίλη με τη λέξη αυτοθυματοποίηση.
Ν. Φίλης: Να μην νομίζετε ότι επειδή αντιπρόεδρος είναι η μητέρας έχετε κάποια ευθύνη εσείς. Καμία ευθύνη δεν έχετε. Μην υιοθετείτε την κριτική των αντιπάλων, όσοι κακόβουλα λένε αυτό το πράγμα.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: αυτό εννοούσατε με τη λέξη αυτοθυματοποίηση;
Ν. Φίλης: Βεβαίως
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.