Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΔΩΝΗΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Εγκαταλείπουν τον Μειμαράκη




Γεωργιάδης και Βορίδης ακυρώνουν τον ανύπαρκτο Μειμαράκη-ο οποίος δεν είναι παρά θλιβερό πολιτικό πιόνι που μετακινούν ανάλογα με τον προσωπικό τους εγωισμό οι Καραμανλής και Σαμαράς.
Tην ίδια ώρα έχουν σπάσει τα τηλέφωνα της Συγγρού από αγανακτισμένους ψηφοφόρους που απαιτούν να καταψηφιστεί το "Μνημόνιο Τσίπρα" ή να απέχει η Νέα Δημοκρατία από την ψηφοφορία.
Ο Μειμαράκης με την στάση του μηδενίζει το κοντέρ της ΝΔ. Ούτε το μουστάκι του δεν θα ψηφίζει το κόμμα έτσι όπως το κατάντησε.
Σε περίπτωση δε που ο Μειμαράκης τολμήσει να διαγράψει τους βουλευτές που θα απέχουν (όπως προτείνει και ο Βενιζέλος) αυτοί θα ενωθούν εύκολα κάτω από την πολιτική σκέπη ενός ευρωπαικού κόμματος που έχει ανάγκη η χώρα.
Ο Μειμαράκης είναι τόσο πέρα βρέχει ώστε με το ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα δεν βοηθάει ούτε την Μέρκελ που θέλει συμφωνία-γέφυρα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ επικοινώνησε με τον Σαμαρά και τον ρώτησε:
-Kε πρόεδρε που βρήκατε αυτόν τον οξυδερκή(Μειμαράκη);
Ο Βηματοδότης γράφει σχετικά με τις πρωτοβουλίες Αδωνη-Βορίδη:
Τελικά αυτό που κατάφερε το τρίτο Μνημόνιο ήταν να χωρίσει τη ΝΔ στα δύο! Ορισμένοι (συμπεριλαμβανομένου του Ευ. Μεϊμαράκη) δεν έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν τη συμφωνία με την αιτιολογία ότι το κάνουν για τη χώρα και όχι για τον κ. Τσίπρα. Αλλοι (όπως οι Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης και καμιά εικοσαριά «γαλάζιοι» κυρίως από την Περιφέρεια) προτείνουν αποχή από την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο κ. Βορίδης από τη Μάνη όπου παραθερίζει και ο κ. Γεωργιάδης από τη Μύκονο όπου περνά τις διακοπές του βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και όπως μαθαίνω προτρέπουν και άλλους βουλευτές να μην έρθουν στην Αθήνα ώστε να απέχουν από την ψηφοφορία: «Με την αποχή διευκολύνουμε τον κ. Τσίπρα να περάσει τη συμφωνία, αφού κατεβάζουμε την πλειοψηφία στους 110. Και μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού πάνε 123, ίσως και περισσότερους. Ετσι η συμφωνία περνά, σώζεται η χώρα και δεν είμαστε αναγκασμένοι εμείς να ψηφίσουμε και τρίτο Μνημόνιο» είπε ο κ. Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.