Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Διακοπές Τσίπρα στην Ερρεικούσα – Παρασκήνιο και φωτό


Τις εχουν αποκαλέσει και Μικρές Κυκλάδες του Ιονίου. Ο λόγος για τις Διαπόντιες νήσους της Κερκύρας.
Και δεν είναι τρεις
όπως οι περισσότεροι νομίζουν, αλλά έξι. Εκτός από το Μαθράκι, τους Οθωνούς και την Ερρείκουσα, υπάρχουν και τρεις ακατοίκητες νησίδες: το Διάπλο, το Διάκοπο και η Τραχειά, ενώ υπάρχουν και άλλες έξι βραχονησίδες.
Ελπίζω ο πρωθυπουργός που με την οικογένεια του παραθερίζει στην Ερρείκουσα να βρει το χρόνο να περάσει με το ταχύπλοο έστω και από δίπλα τους για να δει την βορειοδυτική παραμεθόριο της χώρας που κυβερνά, αλλά και να κολυμπήσει. Εξάλλου η παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο Ακάνθα όπου διαμένει και το απόμερο Μπραγκίνη που προτιμά για μπάνιο δεν αρκούν για να γεμίσουν το τετραήμερο των διακοπών της οικογένειας Τσίπρα. Χρειάζονται και κάποιες αποδράσεις πιο μακρινές από τον ανεμόμυλο που βρίσκεται στο λόφο δίπλα από το ξενοδοχείο του ή το Σαντάρδο που είναι πάνω από τη Σκοτεινή το βόρειο ακρωτήρι της Ερρείκουσας. Ο φίλος και συμφοιτητής του από το ΕΜΠ Ανδρέας Γουλής που τον έφερε και φέτος στην Ερρείκουσα γνωρίζει καλά τις Διαπόντιες νήσους αφού είναι αντιδήμαρχος Κερκύρας. Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να επισκέφθηκε πέρυσι τα Διαπόντεια νησιά, όταν είχε καθίσει για περίπου ένα μήνα στην Ερρείκουσα, όμως είναι καλό να τα επισκεφθεί και φέτος ως πρωθυπουργός για να διαπιστώσει, συζητώντας με τους κατοίκους και τους λίγους καταστηματάρχες των νησιών, πόσο μεγάλη ζημιά έκανε το πεντάμηνο θρίλερ του Grexit και το capital control στον τουρισμό τους.
Αν μείνει κλεισμένος στο ξενοδοχείο του Ιταλού φαρμακοβιομήχανου (ναι, ναι το Acantha Boutique Hotel ανήκει σε Ιταλό φαρμακοβιομήχανο και η ημερήσια διαμονή κοστίζει 300 ευρώ) δεν θα καταλάβει τη ζημία που υπέστη, όπως μας είπαν οι καταστηματάρχες, το νησί. Μάιος, Ιούνιος και Ιούλιος φέτος ήταν κυριολεκτικά χαμένοι μήνες. Να σημειώσουμε εδώ πως αρχικά ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του ήταν να φιλοξενηθούν στο σπίτι ενός φίλου του Γουλή, του Μάνεση αλλά ο πρωθυπουργός προς τιμήν του δεν δέχτηκε να ξεσπιτωθούν οι ιδιοκτήτες για να πάει αυτός. Επιπροσθέτως, το σπίτι που αρχικά ήταν να μείνει δεν ήταν πάνω στο κύμα, όπως είναι το Acantha, αλλά στο εσωτερικό του νησιού. Ίσως ήταν και αυτός ο λόγος που προτίμησε το ξενοδοχείο -φυσικά για τέσσερις ημέρες θα του κοστίσει τουλάχιστον 1200 ευρώ και τη σήμερον ημέρα, ακόμη κι αν είσαι πρωθυπουργός δεν είναι να κάνεις σπατάλες.
Επίσης ο Α. Γουλής ελπίζω να του πει για το λιμάνι της Ερρείκουσας που έχει στοιχειώσει. Είκοσι χρόνια το φτιάχνουν κι ακόμη να γίνει. Και ο Γουλής το ξέρει καλά το θέμα αφού ήταν ο μηχανικός του φακέλου που είχε υποβάλλει ο παλιός κοινοτάρχης Χρήστος Κατέχης. Και εντάξει παλιότερα ήταν ο δεξιός περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου αυτός που κωλυσιεργούσε, αλλά τώρα που εδώ και 15 μήνες τόσο ο δήμαρχος Κερκύρας, όπου υπάγονται διοικητικά, οι Διαπόντιοι νήσοι όσο και ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ποιός φταίει και το λιμάνι δεν έχει γίνει; Και βέβαια, ο μηχανικός Α. Γουλής υποθέτω ότι θα πει στον φίλο του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πόσο άδικο είναι για την Ερρείκουσα να πληρώνουν οι κάτοικοί της τον ίδιο ΦΠΑ με τη Μύκονο. Και όχι μόνον της Ερρείκουσας, αλλά όλων των παραμεθόριων νησιών που κυριολεκτικά φυλάνε Θερμοπύλες.
Πάντως, αν ο πρωθυπουργός ήλπιζε να συναντήσει στην Ερρείκουσα τον Ντέιβιντ Κάμερον, ατύχησε. Ο Βρετανός ομόλογός του ακύρωσε την επίσκεψή του στο νησί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Έχασε δε, για μια μέρα, την ευκαιρία να συναντήσει έναν υπουργό του Κάμερον, ο οποίος κάνει διακοπές στην Κασσιόπη της Κέρκυρας και την Παρασκευή πήγε, με σκάφος, ημερήσια εκδρομή και για φαγητό στην Ερρείκουσα. Η αλήθεια είναι ότι ο σμπίρος μου μού είπε πως ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, όμως υπουργός Εσωτερικών στη Βρετανία είναι γυναίκα, η Τερέζα Μέι. Μπορεί να μην άκουσα και καλά και να μου είπε Εξωτερικών αντί για Εσωτερικών, να ήταν δηλαδή ο Φίλιπ Χάμοντ ο υπουργός που πήγε στο νησί. Εν πάση περιπτώσει σημασία δεν έχει ποιός ήταν, κάποιος Βρετανός υπουργός ήταν και πήγε μια μέρα νωρίτερα από τον Τσίπρα.
Επίσης, δεν ξέρω αν αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Ερρείκουσα δύο άλλοι επώνυμοι. Ιταλοί αυτοί, που έχουν σπίτι στο νησί. Ο ένας είναι πρέσβης, παλαιότερα ήταν στο Ιράκ και τώρα είναι στην Κίνα και ο άλλος τον οποίον θα έπρεπε να συναντήσει οπωσδήποτε ο Τσίπρας επειδή είναι βουλευτής του PCI, του Ιταλικού κομμουνιστικού Κόμματος. Μάλιστα ο βουλευτής του PCI έχει ένα πανέμορφο σπίτι, το ωραιότερο του νησιού, το οποίο όλοι θαυμάζουν αφού βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του νησιού, στο Πόρτο. Σπίτια όμορφα, ιδίως στο εσωτερικό, μπορεί να έχει το νησί, γιατρό δεν έχει. Πριν λίγο καιρό ο Παν. Καμμένος έστειλε ένα πολεμικό πλοίο με γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων (παθολόγος, καρδιολόγος κ.α.) για να εξετάσουν τους κατοίκους. Χθες λέγεται πως ο Τσίπρας έδωσε εντολή να σταλεί μόνιμα ένας γιατρός που να κάνει εκεί το αγροτικό του. Πάλι καλά.
Επιστρέφοντας πάντως από την Ερρείκουσα καλόν θα ήταν ο Αλέξης να πει στον καπετάνιο του ταχύπλοου να περάσει από το canal d amour στο Σιδάρι. Όχι για να ερωτευθεί εκ νέου την σύζυγό του Μπέττυ, αλλά γιατί αξίζει τον κόπο, ενώ δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα να ρίξουν μια βουτιά από τα ιδιαίτερα βράχια της περιοχής τα παιδιά του στα πρασινογάλαζα νερά. Πιθανότατα δεν θα το κάνει επειδή το σκάφος του λιμενικού που τον συνοδεύει, και είναι όλες αυτές τις ημέρες αραγμένο στην Ερρείκουσα, έχει δύο πυροβόλα και μπορεί οι τουρίστες να αγριευθούν…
Το hotel Acantha όπου διαμένει ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του
Γενική άποψη της περιοχής με τα κρυστάλλινα νερά που βρίσκεται το ξενοδοχείο. Δεξιά στο λόφο διακρίνεται ο ανεμόμυλος
hotelAcantha3
Το οπλισμένος σκάφος του λιμενικού βρίσκεται στην άλλη πλευρά της παραλίας σε απόσταση από το ξενοδοχείο
skafos1
hotelAcantha4
skafos2
Η είσοδος στην Ερρείκουσα μόλις κατέβεις από το καραβάκι. Το ροζ κτίριο στο βάθος είναι το αστυνομικό τμήμα και βρίσκεται στην άλλη πλευρά της παραλίας από εκεί που βρίσκεται το ξενοδοχείο του πρωθυπουργού. Οι άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού ήταν διακριτικοί σχεδόν αόρατοι, ενώ στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη όπως ο ίδιος ο Τσίπρας είχε ζητήσει.
Καθώς μπαίνεις στο Πόρτο της Ερρείκουσας ερχόμενος από την Κέρκυρα.
Το δωμάτιο του πρωθυπουργού είναι στο πίσω κεραμοσκεπές κτίριο. Μπροστά είναι το εστιατόριο όπου η οικογένεια Τσίπρα έτρωγε το πρωινό και το βραδινό της γεύμα και μπροστά η περίπου ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου που έκανε το μπάνιο της.
Επιστρέφοντας με το ταχύπλοο ο πρωθυπουργός στη Κέρκυρα για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο προς την Αθήνα θα μπορούσε να κάνει μια στάση στο πανέμορφο canal d amour στο Σιδάρι
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.