Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αλ.Μητρόπουλος: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση



«Απορρίπτω τον πυρήνα και τις σκληρότερες ρυθμίσεις επί συντάξεων, επί φορολογικού, επί μισθών, αλλά πιστεύω ότι η κυβέρνηση έστω στο παρά πέντε, με κεντρικό πρόσωπο τον Τσίπρα, μπορεί να κάνει κινήσεις τόσες και τέτοιες που μπορεί να μην προκαλέσει άλλα δεινά, αντίθετα να φέρει κάτι καλό στην πατρίδα» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αναφέροντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ερωτηθείς εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με δεδομένο ότι ψήφισε «παρών» στη Βουλή, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, πιστεύοντας ότι αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις, πιστεύοντας ότι φέραμε στον λαό αντίθετα από αυτά που είχαμε υποσχεθεί και πιστεύοντας ότι με μια διαρκή διαπραγμάτευση, στοχευμένη διαπραγμάτευση ικανών διαπραγματευτών της τεχνικής και νομικής διαπραγμάτευσης, μπορούμε να αμβλύνουμε και τον πυρήνα και επί μέρους στοιχεία».

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε για κυβέρνηση υπό την «πολιτική προσωπικότητα την οποία στηρίζει όλο και περισσότερο ο λαός, τον Τσίπρα, αλλά με πρόσωπα σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτατης πολιτικής συνεννόησης, συναίνεσης και κύρους για να φύγουμε μπροστά» και πρότεινε «υπερβατικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, όχι τακτικισμοί, όχι εκλογές».

«Θεωρώ ότι θα πάμε σε ένα κυβερνητικό σχήμα πολύ προσεχώς, που θα δώσει μία ώθηση, άλλη αίσθηση, άλλη ελπίδα, άλλη αισιοδοξία στον λαό που έχει δικαίωμα να ελπίζει, παρά το ότι έχει προδοθεί τις τελευταίες φορές».

Χαρά Καφαντάρη: Κανείς δεν μπορεί να έχει 'αριστερόμετρο'

Κυρίαρχο ζήτημα για την κυβέρνηση είναι να υπογραφεί η σύμβαση, να εκταμιευτεί η δόση και να πάμε σε μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας» δήλωσε παράλληλα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να οικειοποιείται και να έχει ένα 'αριστερόμετρο' και να κρίνει πράγματα» και τόνισε ότι «η κατάσταση 'και από εδώ και από εκεί' πρέπει να πάρει ένα τέλος. Δεν μπορείς να λες 'στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό' και τρεις φορές να καταψηφίζεις έμμεσα και την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Η κ. Καφαντάρη, εκτίμησε ότι το κόμμα δεν έχει φύγει από τις βασικές του αρχές, «άσχετα αν για λόγους τακτικής και χρονικής στιγμής επιλέξαμε να κάνουμε μία στρατηγική υποχώρηση». «Έγινε ένας στρατηγικός συμβιβασμός» είπε, επισημαίνοντας: «Η ευθύνη που έχουμε είναι αυτήν τη χώρα να την ξαναστήσουμε στα πόδια της».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.