Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται




Βέλη κατά πάντων εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για τον απολογισμό του έργου εξαμήνου, εμμένοντας στο ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, ενώ επανέλαβε την θέση της ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και κάλεσε όποιον το επιθυμεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της.
Στην συνέντευξή της, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.
Στράφηκε κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας «μη αποδεκτή» την άρνηση του να προσέλθει στην επιτροπή για το χρέος και τόνισε πως με την επανέναρξη των συνεδριάσεων θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες για να προσέλθει ο Γ. Στουρνάρας προκειμένου να δώσει όσα στοιχεία του ζητηθούν για τα δάνεια του ελληνικού Δημοσίου.
Ερωτηθείσα εάν η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα ασχοληθεί και με το θέμα της παρούσας συμφωνίας η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εκβιασμός. Απαντώντας στο εάν η κυβέρνηση έχει δείξει την δέουσα προσοχή στην Επιτροπή αυτή είπε πως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το έργο της, σημείωσε όμως ότι «το πόρισμα δεν έχει τύχει της δέουσας αξιοποίησης» και πρόσθεσε:
«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το πόρισμα και δική μου να πιέσω για να αξιοποιηθεί».
Στρέφοντας μάλιστα τα «πυρά» της κατά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του για την Επιτροπή «ατυχείς και μη προσήκουσες».
Παράλληλα, είπε πως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ασχολήθηκε με δύο «ενεργά σκάνδαλα» που είναι αυτά της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας πως το σκάνδαλο της Siemens είναι το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης και παρόλα αυτά δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες εκεί που πρέπει.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε επίσης πως εξ αρχής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αντιδρούσαν στην εκλογή της αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της και δήλωσε έκπληκτη που το Ποτάμι – όπως η ίδια είπε – ανέλαβε την «υπεράσπιση» των κ. Μάρδα και Πανούση οι οποίοι συχνά την επικρίνουν.
Χαρακτήρισε εκ νέου τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ως «τρόικα εσωτερικού» που επιθυμεί την παράιτησή της από την προεδρία. «Μπορεί όποιος θέλει να υποβάλει πρόταση μομφής, δεν είμαι διακοσμητική» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν συμμερίζονται όλοι και όλες την ανάγκη να δουλεύει η Βουλή για τον πολίτη».
Αναφέρθηκε και στις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως τους δυο τους συνδέει η συντροφικότητα, η ειλικρίνειας και η εκτίμηση. Υπενθυμίζοντας μάλιστα παλαιότερη δήλωσή της πως τόσο η ίδια όσο και ο πρωθυπουργός είναι ταγμένοι στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως αυτό εξακολουθεί να την εκφράζει και ότι ελπίζει να ισχύει το ίδιο και για τον Αλέξη Τσίπρα.
Επέμεινε πάντως ότι ο πρωθυπουργός εκβιάζεται και σχολιάζοντας δήλωση του τελευταίου για «θεσμική δυσαρμονία ανάμεσα σε κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής», σημείωσε: «Δυσαρμονία υπάρχει όταν όσοι υλοποιούν εκβιασμούς νομίζουν, αν και εκβιαζόμενοι, ότι υλοποιούν αποφάσεις με τη βούληση τους…Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως υφυπουργείο της κυβέρνησης».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.