Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

H γυναίκα νόμιζε πως είχε μόλυνση στο μάτι αλλά ήταν κάτι πολύ πιο τρομακτικό! (ΒΙΝΤΕΟ)





Η άτυχη γυναίκα δεν ένιωθε καλά το μάτι της που την ενοχλούσε και ένιωθε φαγούρα. Τελικά αποφάσισε να πάει στον οφθαλμίατρο. Αυτός της βρήκε κάτι πολύ ασυνήθιστο και σπάνιο: Ψείρα στις βλεφαρίδες της!
Η Ms. Zhang από την Βόρεια Ανατολική Κίνα υπέφερε πολύ για δυο ημέρες πριν αποφασίσει να επισκεφθεί γιατρό. Το πρόβλημα το είχε φαίνεται πολύ καιρό αλλά τώρα είχε παραγίνει και η φαγούρα ήταν ανυπόφορη. Πρώτος ο γιος της εντόπισε κάτι μικροσκοπικά ζωύφια σε σχήμα καβουριού και αργότερα και ο γιατρός το επιβεβαίωσε. Αυτός αμέσως έβγαλε τις ψείρες μια μια με την τσιμπίδα. Όταν τέλειωσε είχε βγάλει είκοσι μικροσκοπικά παράσιτα από τις βλεφαρίδες!
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τις ψείρες στο τριχωτό του κεφαλιού αλλά ελάχιστοι ξέρουν πως υπάρχουν και ψείρες, μικροσκοπικές και λευκές που μπορούν να προσκολληθούν στα φρύδια και στις βλεφαρίδες. Εκεί τρέφονται από το αίμα και το δέρμα. Τα ενήλικα ζωύφια γεννούν αυγά, που μετά από 6-8 ημέρες εκκολάπτονται. Μετά από 15 ημέρες και τα νέα ζωύφια γεννούν πάλι αυγά.
Τα συμπτώματα από προσβολή ψείρας στο μάτι, περιλαμβάνουν ξαφνική και έντονη φαγούρα, κοκκίνισμα, δάκρυα,κόκκινα σημάδια από τα δαγκώματα και επιπεφυκίτιδα.
Για να υπάρξει θεραπεία, ο οφθαλμίατρος πρέπει να βγάλει σχολαστικά όλες τις ψείρες και συχνά συνιστά κάποιο αντιβιοτικό που πνίγει την ψείρα. Τα δυνατά εμπορικά χημικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού είναι επικίνδυνα για τα μάτια.
Αυτός ο τύπος ψείρας είναι πολύ ασυνήθιστος και συχνά προέρχεται από την επαφή με ζώα ή από την προσθήκη ψεύτικων βλεφαρίδων. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα είναι το μόνο περιστατικό που θα δείτε στη ζωή σας. Φαίνεται οδυνηρό!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.