Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο Άυγουστος της Διάσπασης. Πιέζουν τον Κουμουτσάκο να ιδρύσει το Κόμμα των Ευρωπαιστών







Δραματική τροπή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις καθώς οι δανειστές ζητούν να περάσουν από την βουλή νέα προαπαιτούμενα μέσα στον Αύγουστο.
Σ΄ αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για ένα τελικό test επιβίωσης  τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Τα 3 αυτά κόμματα βρίσκονται λίγο πριν την διάσπασή τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι σε εξίσου δεινή θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" στην ΝΔ επικρατεί καύσωνας από τις απανωτές γκάφες του Μειμαράκη και κυρίως από την επιλογή του να στηρίζει στα τυφλά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που υπάρχει μια καταιγίδα αποκαλύψεων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση μάς πάει σούμπιτους στη δραχμή.
Σαν να μην έφτανε αυτό κι ενώ υποδύεται τον κεντρώο, συναντά τον Βουλγαράκη και του ζητάει να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. Οι κινήσεις του Μειμαράκη και κυρίως η παθητική στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ παραπαίμπουν στο στυλ Μαρκαριάν και όταν δεν δημιουργούν κλαυσίγελο προκαλούν σκέτη απογοήτευση.
Ειδικά οι Ευρωπαιστές του κόμματος είναι στα κάγκελα και πιέζουν τον Γιώργο Κουμουτσάκο να προχωρήσει στη δημιουργία του Κόμματος των Ευρωπαιστών. (Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση «magna cum laude». Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.)
Η ίδια εικόνα απογοήτευσης και στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της παθητικής στάσης της Φώφης Γεννηματά, η οποία μετέτρεψε το ταλαίπωρο ΠΑΣΟΚ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα παρουσιάζεται η φαιδρή εικόνα των σκληρών ανακοινώσεων κατά της κυβέρνησης οι οποίες δεν συνάδουν με την ψήφιση στα τυφλά των προαπαιτούμενων και την παροχή στήριξης. Το ΠΑΣΟΚ με την Γεννηματά θυμίζει τον κωλοτούμπα Μιχελλογιαννάκη.
Οπως μας πληροοφορούν είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για έναν νέο φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα εξαρτώνται από το πότε θα ανέβει η ψυχολογία του Τσίπρα και θα βάλει τέλος στην ομηρία του από το τρίο Λαφαζάνη-Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου. Θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του ο Ανδρέας Παπανδρέου να βρίσκεται μέσα στο ίδιο του το κόμμα;
Πάντως το πολύ πιθανό σενάριο απαίτησης και ψήφισης νέων προαπαιτούμενων μέσα στον Αύγουστο αλλάζει δραματικά το πολιτικό σκηνικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.