Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Νάρκη Στεργιώτη και στον διαγωνισμό για τον Ιππόδρομο

Δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή ο κανονισμός λειτουργίας του Ιπποδρόμου με το ΦΕΚ 1708, Αρ. απόφ. 171/14-8-2015.
Παρ’ ότι  όλες οι σχετικές διατυπώσεις ήταν έτοιμες από καιρό καθώς η διαδικασία χρόνιζε και είχε φθάσει πλέον στο μη παρέκει, ένα νέο καλοκαιρινό θρίλερ εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της ΕΕΕΠ Αντώνη Στεργιώτη (δεύτερος από αριστερά) και την ομάδα των φίλων του και κουμπάρων, Δημήτρη Παναγέα και  Σοφοκλή Αλιφιεράκη.
Αγνοώντας πλήρως το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ΕΕΕΠ και τα όριά του, κατά την προσφιλή τακτική του «Αντώνης κερνάει – Αντώνης πίνει», ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ με το έτσι θέλω επεδίωξε να οικειοποιηθεί εξουσίες που ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος, όπως το αποκλειστικό δικαίωμα ανάκλησης της άδειας του Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος σε περίπτωση που παραβιαστεί ο κανονισμός ‘ δικαίωμα που έχει αποκλειστικά το κράτος. 
Τελικά, μετά κόπων και με μεγάλη καθυστέρηση, επικράτησε η «φωνή της λογικής» των 5 μελών της ΕΕΕΠ που το τελευταίο διάστημα καταψηφίζουν όλα όσα εισηγείται ο Αντώνης Στεργιώτης και δεν πέρασε αυτή η ρήτρα που επί της ουσίας παραβίαζε κάθετα τα δικαιώματα του ίδιου του κράτους. Πέντε άτομα της επιτροπής αντιλήφθηκαν τη "νέα καυτή πατάτα" και άμεσα απαίτησαν να διαγραφεί αυτός ο καταχρηστικός όρος. Τελικά επικράτησε η λογική και ο νέος κανονισμός ψηφίστηκε ακόμα και από τον ίδιο τον Αντώνη Στεργιώτη!
Ο επικεφαλής της ΕΕΕΠ για μια ακόμη φορά πήγε να τινάξει στον αέρα έναν διαγωνισμό και να προκαλέσει μια νέα αιμορραγία 40 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους Θεσμούς (ΕΚΤ, ΕΕ,ΔΝΤ, και  ESM).
Παράγοντες του Ιπποδρόμου τονίζουν ότι η νέα καθυστέρηση που προκάλεσε ο διορισμένος από τον Γιάννη Βαρουφάκη, Αντώνης Στεργιώτης, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον στον πολύπαθο ΟΔΙΕ, όπου ασχολούνται ενεργά πάνω από 2000 οικογένειες.
Το σημαντικό βέβαια νέο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το σχίσμα πλέον στην ΕΕΕΠ είναι εμφανές καθώς τα  περισσότερα μέλη της Επιτροπής αμφισβητούν ανοιχτά τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις της ομάδας Στεργιώτη – Παναγέα – Αλιφιεράκη που βρίσκονται πλέον ανοιχτά στο κάδρο της έντονης δυσαρέσκειας της κυβέρνησης.
Eγραψε σχετικά το euro2day.gr
Στο παραπέντε γλίτωσε τη... νάρκη ο διαγωνισμός για τον Ιππόδρομο
Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος. Το γαϊτανάκι με τον κανονισμό λειτουργίας και οι αντιδράσεις στο ΔΣ της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για τις κινήσεις του Αντώνη Στεργιώτη.
Στο παραπέντε αποφεύχθηκε το νέο «χτύπημα» του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου (ΕΕΕΠ) Αντώνη Στεργιώτη, αυτή τη φορά με αφορμή τον νέο κανονισμό λειτουργίας του Ιπποδρόμου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την προηγούμενη Παρασκευή.
Όπως υποστηρίζουν στελέχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, το κείμενο του νέου κανονισμού ήταν εδώ και πολλές εβδομάδες ολοκληρωμένο, αλλά η έγκρισή του χρόνιζε με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί αντιδράσεις στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που αναμένει την είσπραξη 40 εκατ. ευρώ από την πολυετή παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στονΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,38%. 
Ενώ όλοι περίμεναν τη δημοσίευση του κανονισμού, ξεκίνησε ένα καλοκαιρινό θρίλερ, πάλι με πρωταγωνιστή τον κ. Στεργιώτη «και την ομάδα των φίλων του και κουμπάρων, Δημήτρη Παναγέα και Σοφοκλή Αλιφιεράκη», καταγγέλλουν οι ίδιες πηγές.
Στην αγορά υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ επιχείρησε να εφαρμόσει την προσφιλή του τακτική και «επεδίωξε να οικειοποιηθεί, μέσω του νέου κανονισμού, εξουσίες που ανήκουν αποκλειστικά στο κράτος, όπως το αποκλειστικό δικαίωμα ανάκλησης της άδειας του Αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος σε περίπτωση που παραβιαστεί ο κανονισμός». Το συγκεκριμένο δικαίωμα έχει αποκλειστικά το ελληνικό Δημόσιο, τονίζουν όσοι παρακολουθούν την υπόθεση. 
Χρειάστηκαν αρκετές συζητήσεις και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι στην ΕΕΕΠ και συγκεκριμένα τα πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία συστηματικά το τελευταίο διάστημα καταψηφίζουν όλα όσα εισηγείται ο Αντώνης Στεργιώτης. Ετσι δεν πέρασε στο κείμενο του κανονισμού η ρήτρα που επί της ουσίας παραβίαζε κάθετα τα δικαιώματα του ίδιου του ελληνικού δημοσίου.
Πέντε μέλη της ΕΕΕΠ αντιλήφθηκαν πως υπήρχε ο κίνδυνος νέου ναυαγίου, έπειτα από την αναβολή της επένδυσης για τα VLTs λόγω του κανονισμού που προώθησε ο κ. Στεργιώτης, και άμεσα απαίτησαν να διαγραφεί αυτός ο καταχρηστικός όρος. Τελικά ο πρόεδρος της Επιτροπής δέχθηκε τη διαγραφή και ψήφισε και ο ίδιος τον νέο κανονισμό. 
Στην αγορά τυχερών παιχνιδιών δεν ξεχνούν, πάντως, πως ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, διορισμένος από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, επιχείρησε να επαναλάβει όσα συνέβησαν στην υπόθεση των VLTs προς μεγάλη ζημία της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά στην περίπτωση του Ιπποδρόμου, περί τις 2.000 οικογένειες περιμένουν να ολοκληρωθεί το σίιαλ με την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ώστε να μη χάσουν τις δουλειές τους. 
Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται θετική εξέλιξη το γεγονός πως είναι σαφές πλέον το σχίσμα στο εσωτερικό της ΕΕΕΠ αφού τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής αμφισβητούν ανοιχτά τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις της ομάδας Στεργιώτη - Παναγέα - Αλιφιεράκη. Οι τελευταίοι βρίσκονται και στο επίκεντρο δυσαρέσκειας από κυβερνητικά στελέχη που αδυνατούν να εξηγήσουν τη λογική με την οποία λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις.


Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.