Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ακόμα ένα αρκουδάκι σκοτώθηκε στην Εγνατία Οδό




Ένα αρσενικό αρκουδάκι μόλις επτά μηνών σκοτώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στη Φλώρινα, ανεβάζοντας στις τέσσερις τις αρκούδες που έχουν σκοτωθεί από αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό από τις αρχές του έτους.
Το αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στο 20ό χιλιόμετρο του δρόμου Φλώρινας - Κοζάνης, στον κάθετο άξονα Κοζάνη -Φλώρινα -Νίκη της Εγνατίας Οδού. Το περιστατικό γνωστοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, και το άτυχο ζώο παραλήφθηκε από την οργάνωση Αρκτούρος.
«Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένες πινακίδες και στις δύο κατευθύνσεις που ενημερώνουν τους οδηγούς ότι η περιοχή είναι πέρασμα αρκούδας και συνιστούν να μην κινούνται τα οχήματα με μεγάλη ταχύτητα. Ωστόσο, στο ίδιο σημείο γίνονται συχνά ατυχήματα» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Γραμμενόπουλος, διευθυντής του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου στη Φλώρινα.

Τόσο η οργάνωση όση και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης ζητούν εκ νέου την τοποθέτηση συρμάτινου φράχτη, όπως έχει γίνει και σε άλλα σημεία της Εγνατίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.