Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές o γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος



Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προκηρύσσει στην ουσία εκλογές με βάση την απόφαση ενός άτυπου οργάνου, που δεν έχει εκλεγεί από κανέναν και που δε λογοδοτεί σε κανέναν. Πότε και ποιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ
συναίνεσε -τουλάχιστον- στην προσφυγή στις κάλπες;Η τελευταία απόφαση εκλεγμένου οργάνου είναι η απόφαση της ΚΕ στις 30 Ιουλίου που φυσικά αποφάσισε τη σύγκληση έκτατου συνεδρίου και όχι την προσφυγή στις κάλπες. Γιατί ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα δεν αξιοποίησαν τις προτάσεις των 19 μελών της ΚΕ και των 17 βουλευτών που ξεκαθάριζαν ότι καμία απόφαση για προσφυγή σε εκλογές, πριν τη διεξαγωγή συνεδρίου που θα έλυνε τα πολιτικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, και θα καθόριζε τους όρους της περαιτέρω πορείας, δεν μπορεί να είναι νόμιμη και ενωτική; Προφανώς ο Τσίπρας και οι περί αυτόν έχουν αποφασίσει ότι με άλλο κόμμα θέλουν να κατέβουν στις εκλογές, και όχι το ΣΥΡΙΖΑ που ιδρύσαμε όλοι μαζί το καλοκαίρι του 2013, και προσπαθούν για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσουν όλους όσους μείναμε στο κόμμα από ειλικρινή διάθεση να συμβάλουμε για την αποκατάσταση της όποιας επαφής της κυβέρνησης με την κοινωνία και την ανατροπή των πολιτικών που η νέα συμφωνία επιβάλει σε βάρος όλων μας. Δε θα συμπράξουμε! Μας τελείωσε η ανοχή και η διάθεση να συμβάλουμε στην γείωση της ηγετικής ομάδας με την ανάγκη της κοιινωνίας. Πολύ αλαζονικά (πολύ α΄ ενικό πρόσωπο ρε αδερφέ στο διάγγελμα, μακρυά από το ήθος και την κουλτούρα της Αριστεράς) ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας καλύτερα από όλους εμάς και την ίδια της κοινωνία. Και σε τελική ανάλυση δεν είναι τόσο κοντή η μνήμη μας. Το Γενάρη λέγατε -και λέγαμε - τα εντελώς αντίθετα! Κάποιοι τα ξέχασαν πολύ γρήγορα απ' ότι φαίνεται. Ας μην κατηγορούν όσους έμειναν συνεπείς για ανευθυνότητα και έλλειψη ρεαλισμού. Οι ίδιοι είναι οι "μάστορες" της ασυνέπειας και ξεχάσανε πολύ γρήγορα ότι θα πρωτοτυπούσαν μένοντας "πιστοί" στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Εμείς θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις αυτές, γιατί οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι της εξουσίας το επιβάλλουν.









1 σχόλιο:

  1. Μας επεισες Βασιλακοπουλε..Ενας ιδεολογος κολλημενος με παροπιδες εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.