Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΘΥΡΑΣ (ΕΦΗΛΙΔΕΣ)


...Μετά την αφαίρεση χωμάτων αποκαλύφθηκαν τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο (Καστάς). Είναι από μάρμαρο Θάσου όπως και τα υπόλοιπα ευρήματα στον τάφο και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δείχνει ότι σίγουρα μιλάμε πλέον για τάφο. Η πόρτα έχει δύο θυρόφυλλα, πλάτους 1,5 μέτρου και πάχους 14 εκατοστών κι έχει εφηλίδες (δηλαδή κατασκευές που μιμούνται την κεφαλή καρφιών)…

Το απόσπασμα παραπάνω, προέρχεται από τις επίσημες ανακοινώσεις της ανασκαφής. Σύμβολα λέει, που μιμούνται κεφαλή καρφιών !!! 
Τελικά την ανεπάρκειά σας στις γνώσεις, ούτε η φαντασία μπορεί να υποκαταστήσει. Σύμφωνα με εσάς λοιπόν, το σύμβολο στα παρακάτω νομίσματα, μιμείται κεφαλή καρφιών. Κατ' επέκταση, οι αρχαίοι γέμιζαν αφηρημένα το χώρο. Δεν ήταν κάτι δηλαδή που είχε νόημα. Αυτό νομίζεται. Αλήθεια είναι ότι αυτό το σύμβολο, είναι πολύ ψιλά γράμματα για εσάς. Προέχει να αναγνωρίσετε το άρμα του Φιλίππου, τις μαινάδες και την κατσίκα στο μνημείο και μετά να ασχοληθείτε με κάτι που ούτε φαντάζεστε.    



12
3








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.