Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμιο σοκ: Η ιστορία των παιδιών που ανατρίχιασε τον πλανήτη! [ΦΩΤΟ]



Η εικόνα ενός διασώστη να κουβαλάει στα χέρια του το άψυχο σώμα ενός μικρού μετανάστη από τη Συρία, στην παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία έχει κατακλύσει σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι εικόνα αυτή χρησιμοποιείται από πολλά μέσα αν τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των κρατών, ώστε να καταλάβουν για το μέγεθος του προβλήματος.
Την Πέμπτη η Βρετανική Daily Mail ρίχνει φως στις λεπτομέρειες από το ναυάγιο και το μέγεθος του δράματος πίσω από τα δύο παιδιά.
paid01
Τα δύο παιδιά ήταν ο Γκαλίπ και Αϊλάν Κουρντί, πέντε και τριών ετών.
Η μάχη τους για ένα καλύτερο μέλλον, διασχίζοντας το Αιγαίο προκειμένου να φτάσουν στην Κω, ήταν άνιση αφού η βάρκα που τα μετέφερε μαζί με τους γονείς τους από την εμπόλεμη πατρίδα τους, ήταν ερείπιο.
Εκείνη την ημέρα σε αυτή τη σάπια βάρκα βρίσκονταν 17 άνθρωποι και ανάμεσά τους τα ο Αϊλάν και ο Γκαλίπ.
Τα δύο παιδιά, δεν φορούσαν σωσίβια. Όταν η βάρκα ανετράπη, η πιθανότητες για να σωθούν ήταν ήδη μηδενικές.
Αργότερα, τα άψυχα σώματά τους θα βρίσκονταν στην παραλία του τουριστικού θέρετρου.
news1
Οι βαρκάρηδες της περιοχές τα εντόπισαν με το πρώτο φως της ημέρας και ενημέρωσαν αμέσως τις αρχές.
Ο μόνος επιζών από τα 17 άτομα είναι ο πατέρας των δύο παιδιών, ονόματι Αμπντουλάχ. Όπως έγινε γνωστό από συγγενείς του, μοναδική του ευχή, πλέον, είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του μαζί με τις σορούς των παιδιών και της συζύγου του.
Η Τέεμα Κουρντί, αδερφή του Αμπντουλάχ και θεία των δύο παιδιών, πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα στις πέντε το πρωί της Τετάρτης.
paid02
Ο Αμπντουλάχ είχε ειδοποιήσει τον αδερφό του Μοχάμαντ με την εξής μία φράση: «Η γυναίκα μου και τα δύο αγόρια μου είναι νεκρά». Η Τέεμα Κουρντί ζει μόνιμα εδώ και 20 χρόνια στο Βανκούβερ του Καναδά.
Η οικογένεια του Αμπντουλάχ είχε δεχθεί πρόσκληση, αλλά αντιμετόπιζε προβλήματα με τις βίζες στην Τουρκία.
Έτσι, οι οικογένεια του Αμπντουλάχ εξαναγκάστηκε να φύγει παράνομα από την Τουρκία μέσω θαλάσσης.
Με τη σειρά της η Sun, ενημερώνει τον Ντέιβιντ Κάμερον πως το καλοκαίρι τελείωσε και τον καλεί επιτακτικά να λάβει μέτρα και να «σκύψει» πάνω στο πρόβλημα.
Η Metro δηλώνει στο πρωτοσέλιδό της ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να σώσει πλέον το μικρό αυτό παιδί.
Οι Times γράφουν ότι διαιρείται η Ευρώπη και ο Guardian τονίζει το σοκ που προκαλεί η σκληρότερη πραγματικότητα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.
NEWS2
Η Daily News χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Η Νεκρή Θάλασσα», σημειώνοντας ότι οι πρόσφυγες ρισκάρουν τα πάντα για να καταφύγουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.