Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παράπονα στη Δημοτική Αρχή Γκιώνη




Το κυρίαρχο όργανο του Δήμου μας υπολειτουργεί.

Η αν θέλετε λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό, αφού ούτε λύσεις δίνει σε προβλήματα, ενώ τις περισσότερες φορές με θεατρινισμούς από πλευράς μελών της Δημοτικής Αρχής , παρατηρείται προσπάθεια φίμωσης των συμβούλων και ειδικά αυτών που οι τοποθετήσεις τους δεν ηχούν καλά και δεν χαιδεύουν τα αυτιά του Δημάρχου και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, δίνουν ως οφείλουν από τον κανονισμό τον λόγο σε εκλεγμένους Τοπικούς Συμβούλους ώστε να θέσουν προβλήματα των Τοπικών Διαμερισμάτων, απαντούν οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι ή Δήμαρχος, αλλά συνήθως δεν δίνουν επί της ουσίας απάντηση ή λύση στο πρόβλημα.

Ακούς προσβολές , φτηνές δικαιολογίες , σιωπή διότι έτσι προσπερνούν δύσκολες καταστάσεις, εάν έρθουν σε αδιέξοδο ανεβαίνουν οι τόνοι , δημιουργούν φασαρίες, φωνές, καλά σκηνοθετημένες ώστε να αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα όπως τους βολεύει.

Αν αυτό θεωρείται κύριε Δήμαρχε ότι κατοχυρώνει το Δημοκρατικό διάλογο ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε……….

Αυτό που παρατήρησα στα τελευταία συμβούλια , όσο και αν σας προσβάλει είναι αναρχία στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλείου, προσπάθεια φίμωσης και όλα αυτά με την δική σας ανοχή.

Που είναι ο σεβασμός του ακροατή προς τον ομιλητή και αντιστρόφως ;

Θέλω να σας προτείνω κάτι που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσετε υποτιμητικό. Πρέπει να κάνετε σε κάποιους συνεργάτες σας σεμινάριο επιμόρφωσης έτσι ώστε να λειτουργούν τιμώντας την θεσμική ιδιότητα που τους δώσατε είτε είναι Πρόεδροι, είτε είναι Αντιδήμαρχοι.

Παράδειγμα 1). Αναφέρεις στον Πρόεδρο της Τοπικού Συμβουλείου Πισίων παρανομίες στις παραλίες του Σχοίνου επί των ημερών του και σου απαντά δημόσια τόσο στο Τ.Σ. όσο και στο Δ.Σ. ότι εσύ είσαι παράνομος που ψαρεύεις.

Το αφήνω στην κρίση κάθε νοήμων ανθρώπου…..

Παράδειγμα 2). Αναφέρεις στον Αντιδήμαρχο καθαριότητας παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένου συνδημότη - συνεργάτη- ψηφοφόρου της σημερινής Δημοτικής Αρχής , σχετικά με καταστρατήγηση από μέρους του, του κανονισμού καθαριότητος και ο Αντιδήμαρχος αντί να δώσει λύση σε θέμα που βοά η τοπική
κοινωνία του Σχοίνου, θεώρησε σκόπιμο να μας αποκαλέσει κοτσομπόληδες.

Να χαίρεστε, με την επιλογή των συνεργατών σας, οι οποίοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα με σοβαρότητα και κυρίως αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε αυτά.

Είστε όλοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια.. Λυπάμαι……

Για όλα αυτά κύριε Δήμαρχε έχετε την αποκλειστική ευθύνη……

Προσωπικά θεωρώ ότι στο χώρο του Δ.Σ. πρέπει να κυριαρχεί η σύνθεση απόψεων και όχι να δημιουργούνται τεχνικές αντιθέσεις. Να προσπαθούμε από κοινού όλοι μας, να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των συνδημοτών μας. Δεν χωρούν προσωπικές αντιπαραθέσεις και διχαστικά διλλήματα. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν έναν κοινό εχθρό , τα προβλήματα του Δήμου μας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΙΣΙΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι από τον Καλλικράτη κ ΛΑΜΠΡΟΥ που από την μέρα που ορκιστήκατε τον καταστρατηγείτε επανειλημμένος και αδιάκοπα άστε λοιπόν το κήρυγμα στην δημοτική αρχή και κοιτάξτε να είστε εσείς συνεπείς πρώτα στην υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τον νομό.
    Άρθρο 90

    Υποχρεώσεις συμβούλων τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων

    1. Οι σύμβουλοι της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και όλων των επιτροπών στις οποίες τους έχει εκλέξει το συμβούλιο, καθώς και να εκτελούν τα λοιπά καθήκοντά τους, όπως προβλέπει ο νόμος. Έχουν, επίσης, υποχρέωση, μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, να εκτελούν με επιμέλεια κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο.

    2. Ο σύμβουλος της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας.

    3. Οι σύμβουλοι των τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων έχουν τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των δημοτικών συμβούλων. Η παραβίαση των σχετικών διατάξεων επιφέρει τις αντίστοιχες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.