Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Kρατούνται μόλις πέντε άτομα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 30 αστυνομικοί

Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, που επισκεφτήκαμε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, κρατούνται μόλις πέντε  άτομα ενώ απασχολούνται περισσότεροι από 30 αστυνομικοί
Το κλείσιμο του Κέντρου, που λειτουργεί στην πόλη μας περισσότερο από τρία χρόνια, και η διάθεση του χώρου (περίπου  300 στρέμματα) στην τοπική αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν πολλαπλές ανάγκες την τοπικής κοινωνίας, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική πλέον. Tο αίτημα όλων των δημοκρατικών πολιτών της Κορινθίας για να κλείσει οριστικά το «άγος» αυτό, που εντελώς αιφνιδιαστικά και αντιδημοκρατικά άρχισε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2012, ήρθε η ώρα για να πραγματοποιηθεί. 
            Καλούμε επομένως όλους του συμπολίτες μας αλλά κυρίως την τοπική αυτοδιοίκηση,  τα πολιτικά κόμματα και τα  κινήματα που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας  να συμπράξουν  ενεργά για την επίτευξη του στόχου αυτού. Είναι επιβεβλημένο οριστικά και αμετάκλητα ο χώρος αυτός να αποδοθεί στην κοινωνία και να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ πια σαν κέντρο κράτησης.
Ο Δήμος Κορινθίων με ομόφωνα ψηφίσματα, αλλά και με την τελευταία απόφασή του να παραχωρηθεί ο χώρος και να μείνουν – αν χρειάζεται – δύο μικρές ανοικτές δομές ταυτοποίησης και φιλοξενίας ανηλίκων πρέπει να βρεθεί μπροστά στον αγώνα αυτό που και αναγκαίος είναι και άμεσος λόγω των εξελίξεων στο προσφυγικό. Οι λύσεις στο πρόβλημα δεν είναι ούτε οι φυλακές, ούτε οι φράχτες  και τα στρατιωτικά μέτρα αλλά η καταπολέμηση των αιτιών που δημιουργούν μετανάστες, η  ειρήνευση στην Μέση Ανατολή και ο μη εξοπλισμός από τους «ανησυχούντες» ισχυρούς του κόσμου όλων εκείνων που καταστρέφουν ζωές.
    Οι Κορίνθιοι πολίτες , όπως και  οι περισσότεροι Έλληνες έδειξαν – και δείχνουν –  την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Ας σβήσουμε επιτέλους μια από τις ντροπιαστικές στιγμές μας ως άνθρωποι και ως κράτος, την «Υπηρεσία Φύλαξης-Ελέγχου Κρατούμενων Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.