Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Χωρίς πινελιά και το φετινό καρναβάλιΤελείωσαν και αυτές οι απόκριες και να πούμε Καλή Σαρακοστή και του χρόνου. Ο Δήμος μας εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστεί ως τουριστικό προϊόν στην διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Φέτος η αίσθηση που εμάς μας άφησε  το Καρναβάλι στο Δήμο μας ήταν λίγο υποτονικό ,λίγο χωρίς χρώμα , λίγο άντε να τελειώνουμε με τα καρναβάλια! Χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε βέβαια τη δουλεία συλλόγων και εθελοντών που πάντα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Λίγο η κατάσταση που ζει η χώρα μας, λίγο η οικονομική κατάσταση ,πολλά μπορούν να φταίνε αλλά σίγουρα αυτός ο θεσμός για την πόλη μας θέλει αλλαγές που δεν προϋποθέτει πάντα πολλά χρήματα αλλά νέες ιδέες και νέα μυαλά. Που ήταν η καμπάνια του Δήμου για το Καρναβάλι? Έστω και από τα social media? Πολλά πολλά πολλά μπορούμε να πούμε. Οι εκδηλώσεις ήταν πολύ λίγες από το Δήμο ,μόνο από τις επιχειρήσεις και από τους συλλόγους.Κόσμο είχε! Πάντα έρχεται ο κόσμος στο Λουτράκι τέτοια μέρα. Το θέμα είναι να έρθει περισσότερες μέρες. Αυτά μπόρεσαν ,αυτά έκαναν! Ο καθένας κρίνεται, θετικά ή αρνητικά. Αυτό μόνο ο λαός το αποφασίζει. Καλή Σαρακοστή λοιπόν  


Τέλος , τόσος κόσμος ήρθε και είδε αυτή την εικόνα. Δεν είναι και ότι καλύτερο ,κάτι έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος. Μετά σου λένε γιατί γίνεσαι κακός.Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής Γιώργου Γκιώνη για τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις: 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στα πλαίσια των Αποκριών από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στην πόλη του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων...


Υποστηρικτικά λειτούργησε και σε παραδοσιακές εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν οι τοπικοί Σύλλογοι, συνδέοντας τον παραδοσιακό με τον μοντέρνο χαρακτήρα του Καρναβαλιού.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Παρέλαση των Αρμάτων και των 20 και πλέον πληρωμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 στην πόλη του Λουτρακίου καθώς επίσης, η συναυλία που ακολούθησε με τον TONI SFINO & THE PLAYMATES. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχος μας, πλήθος κόσμου παρακολούθησε ολόκληρη τη συναυλία και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην παράλια του Λουτρακίου, ώστε να απολαύσουν το φαντασμαγορικό θέαμα της ρίψης βεγγαλικών που σηματοδότησαν την Καύση του Καρνάβαλου και την ολοκλήρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, την ίδια μέρα στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε καθιερωμένη παρέλαση πληρωμάτων, αλλά οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της προγραμματισμένης συναυλίας με τον τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

- Τους εθελοντές που βοήθησαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση του φετινού καρναβαλιού,

- Τους δημοτικούς υπάλληλους που εργάστηκαν για το καρναβάλι όλες αυτές τις μέρες και ειδικά την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου,

- Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Κορίνθου που κάλυψε το Καρναβάλι Λουτρακίου με 10 εθελοντές Σαμαρείτες,

- Όλους τους Τοπικούς Συλλόγους που πραγματοποίησαν εκδηλώσεις αναβίωσης των εθίμων των Αποκριών,

- Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα χορευτικά τους τμήματα που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή συναυλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/3/2016 στην Πλατεία 25ης Μαρτίου, στο Λουτράκι,

- Τους Συλλόγους και τα γκρουπ που συμμετείχαν στις παρελάσεις του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων,

- Το Α.Τ. Λουτρακίου και τον Διοικητή Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ευάγγελο Πιπέρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες του,

- Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περαχώρας και τον Διοικητή κ. Βασίλη Γεροβασίλη,

- Τη Θεατρική ομάδα «Σταθμός στην Τέχνη» για τη δωρεάν προσφορά της στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης του Λουτρακίου.

- Ξεχωριστά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που επισκέφτηκαν τον Δήμο μας την περίοδο των Αποκριών και ειδικά το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αίσθημα ευθύνης αλλά και αναλογιζόμενος την οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, προσπαθεί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις, πάντα στα πλαίσια τον δυνατοτήτων του, έτσι ώστε να παράγει πολιτισμό και να συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων και την ευρύτερη περιοχή.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή Σαρακοστή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.