Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων – Ανοιχτοί στο κοινό ο Φάρος Ηραίου & Σουσακίου, αύριο Κυριακή 21/8



Την Κυριακή 21 Αυγούστου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων! Το πολεμικό Ναυτικό ανοίγει στο κοινό 30 φάρους σε ολόκληρη την Ελλάδα…….
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων. Το κοινό θα μπορεί να τους επισκεφθεί, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
Μεταξύ των 30 φάρων που είναι στην λίστα σε όλη την επικράτεια είναι και 2 φάροι στο Νομό Κορινθίας:
Μελαγκάβι –Φάρος Ηραίου Περαχώρας (Λουτράκι)
Corinthia.Events Extra!

Ο φάρος στην Άκρα Μελαγκάβι ή Φάρος Ηραίον (από τον αρχαίο ναό της Ηρας που βρίσκεται κοντά του) στη βόρεια είσοδο του όρμου της Κορίνθου και τον χωρίζει από τον κόλπο των Αλκυωνίδων βόρεια. Oδηγεί τα πλοία που πλέουν στον Κορινθιακό και κινουνται προς το λιμάνι και τη διώρυγα της Κορίνθου. Πρωτολειτούργησε το 1897 με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο και χαρακτηριστικό μία λευκή αναλαμπή ανά 10 δλ. και φωτοβολία 20 ν.μ.. Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου ο φάρος παρέμεινε σβηστός. Το 1947, στα πλαίσια ανασυγκρότησης του φαρικού δικτύου επαναλειτούργησε ως επιτηρούμενος με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Το 1982 ο φάρος ηλεκτροδοτήθηκε, αντικαταστάθηκαν τα μηχανήματα πετρελαίου και λειτούργησε ως επιτηρούμενος ηλεκτρικός με χαρακτηριστικό μία λευκή αναλαμπή ανά 10 δλ. και φωτοβολία 19 ν.μ. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από το Λουτράκι προς την λίμνη της Βουλιαγμένης .


Πηγή:http://www.corinthia.events/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.