Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Τα παιδιά της Φιλαρμονικής, άρθρο της κα Μαρίας Χρισταρά





Τα παιδιά της Φιλαρμονικής Λουτρακίου ,το βράδυ της Τετάρτης 3/8 ημέρα συγκέντρωσης για το μέλλον της, μας έδειξαν τον τρόπο που πρέπει να φερόμαστε....
σε περιπτώσεις που οι άρχοντες θέλουν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μας.

Ήμουν σίγουρη ότι το δέσιμο που είχαν καθηγητές Μουσικής και μαθητές είχε ευεργετική δράση στην ψυχοσύνθεση τους,τους ωρίμαζε δηλαδή σιγά σιγά σε έναν άλλο τρόπο σκέψης.

Η κουτοπονηριά της Δημοτικής αρχής Λουτρακίου που έλεγε πως ,θα πω στα παιδιά ότι συνεχίζεται η λειτουργία της Φιλαρμονικής υπό άλλη Διεύθυνση και τα άλλα τα λύνω εγώ και οι καθηγητές, δεν πέρασε γιατί αυτά τα παιδιά κατάλαβαν πως κάποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει.

Καλείς γονείς και παιδιά και αγνοείς τους δασκάλους γιατί τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα .
Πως να προδώσεις τον "πατέρα" τον" φίλο" τον" αδελφό""τον δάσκαλο" ,για τα παιδιά της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ αυτό ήταν Μαυρόπουλος, ο Καλούδης, ο Δρίτσας, η Κατερίνα ήταν η οικογένεια τους.

Με αυτούς ονειρεύονταν με αυτούς πάλευαν για το καλύτερο και οι δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ παιδιού και δασκάλου , καλού δασκάλου είναι άρρηκτοι.

Όσοι έχουν μαθητεύσει σε μουσικά σύνολα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά

Ο Δάσκαλος είναι μετά τον Θεό και αυτόν πήγατε να αγνοήσετε κύριε Δήμαρχε . Δίνοντας "δυό καραμέλες "στα παιδιά πιστεύατε πως θα φέρνατε αποτελέσματα και θα είχατε την Φιλαρμονική στη Λιτανεία για να καμαρώνετε πως διευθετήσατε το θέμα που προέκυψε μετά την παραίτηση των καθηγητών και απαλλαχτήκατε από το βάρος.

Τραγικό λάθος που πήγατε χωρίς θέσεις ,η ήττα σας ήταν προδιαγεγραμμένη. 
Ο σύμβουλος που σας ώθησε σε αυτό το Βατερλώ θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Μαζεύω τους παραιτηθέντες πρώτα, ανακοινώνω την θέση μου , τις αλλαγές , γιατί από αυτούς σταμάτησε η λειτουργία του μουσικού συνόλου και προχωρώ στο νέο καθεστώς έχοντας και αυτούς στο πλάι μου.

Ένας στρατηγός αυτό θα έκανε ,όχι πετάω εσάς γιατί σας χρωστάω και ελάτε γονείς και παιδιά να συνεχίσουμε σαν να μην έγινε τίποτα.

Από την άλλη είδατε τι θα πει πειθαρχεία , μάθετε από τον τρόπο που ενήργησε ο κ Μαυρόπουλος, γιατί ήξερε πως τα παιδιά και οι γονείς έχουν ένστικτο και είχαν καταλάβει πως τόσα χρόνια , δούλευαν γιατί τα αγαπούσαν και μοιράζονταν την αγωνία για την συνέχεια του Ιστορικού Μουσικού Συνόλου του Λουτρακίου.

Για όλο το σχέδιο σας είχατε και τους Εφιάλτες έτοιμους,που μετά το χτεσινό φιάσκο μάλλον θα έχουν εφιάλτες.

Η χθεσινή βραδιά έδειξε πως το δίδυμο απέτυχε , με ασάφειες μισόλογα κυρίως όμως ανευθυνότητα γκρεμίσατε τον τίτλο του Δημοτικού άρχοντα από τον θρόνο του και σας το γράφω εγώ που σας υποστήριξα και πολλά μέλη της οικογένειας μας σας ψήφισαν.

Αγαπημένα μου παιδιά χαίρομαι που η ΜΟΥΣΙΚΗ άγγιξε το έσω σας και διαμόρφωσε την προσωπικότητα σας έτσι ,ώστε να βρείτε το θάρρος να υψώσετε το ανάστημα σας και με την αποχώρηση σας να υποστηρίξετε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ των καθηγητών σας .

Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια και αυτό το αγνόησε η Δημοτική αρχή .

Γιατί κ Καλούδη μείνατε τόσα χρόνια χωρίς αμοιβή και βάζατε και από την τσέπη σας, είχα ρωτήσει τον μάγο του κόρνου και η απάντηση :Να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς μουσική ,τι φταίνε αυτά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί,τα παιδιά,τα παιδιά........

Αυτοί ήταν οι καθηγητές της Φιλαρμονικής Λουτρακίου που ενάντια στα προσωπικά συμφέροντα συνέχιζαν να δίνουν χωρίς να απαιτούν(λάθος) ,γιατί η εργασία για να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της ,πρέπει να γίνεται πάντα με αμοιβή.

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΧΡΙΣΤΑΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.