Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

"Απήγαγε" την Κριμαία ο Πούτιν


Η Κριμαία αποσχίζεται και ο πλανήτης σφυρίζει αδιάφορα. Μόνο "θα σε κάνω ντα" δεν είπε στον Πούτιν ο Ομπάμα, που επέβαλε κυρώσει - χάδι στη Ρωσία...




Το περιοδικό Economist κυκλοφορεί σήμερα με ένα σκληρό, για το Κρεμλίνο, εξώφυλλο που δείχνει την ζώωδη πλευρά του Πούτιν.

Σε ένα μαύρο φόντο, διαγράφεται μόνο ένα φωτεινό κομμάτι που αντιστοιχεί στη θέση, που έχει στον χάρτη η Ουκρανία. Ο χάρτης αυτός αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο τίτλος γράφει απλώς «Απαχθείσα από το Κρεμλίνο».





Κυρώσεις - χάδι από τον Ομπάμα

Την Πέμπτη οι ΗΠΑ αποφάσισαν και την επιβολή των πρώτων κυρώσεων στους εμπλεκόμενους στην κρίση. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε εντολή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων, που βρίσκονται στις ΗΠΑ, των Ρώσων αξιωματούχων που φέρουν ευθύνη για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως θα αρνείται τη βίζα σε Ρώσους και Ουκρανούς που κρίνονται ως συνένοχοι για τις ρωσικές κινήσεις στην Κριμαία. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, χαρακτήρισε την εντολή Ομπάμα ως ένα «ευέλικτο εργαλείο που μας επιτρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις σε όσους είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας, ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω κυρώσεις αν η κατάσταση επιδεινωθεί».

Στις ανακοινώσεις δεν κατονομάστηκαν συγκεκριμένοι αξιωματούχοι στους οποίους θα επιβληθούν οι κυρώσεις, ούτε πόσοι είναι αυτοί που θα βιώσουν τις συνέπειες. «Καλούμε τη Ρωσία να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να επιλύσει την κρίση κάνοντας απευθείας διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας και αποσύροντας τις στρατιωτικές δυνάμεις από την Κριμαία» πρόσθεσε ο Κάρνεϊ.

















Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.