Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Αφαιρέθηκαν από τις πλάτες των Ελλήνων 107 δισ. ευρώ

Ως«μια νέα ευκαιρία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε ακόμα και στο επίπεδο της ψυχολογίας,
να σταθούμε όρθιοι και να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup για το νέο πακέτο βοηθείας και την απομείωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών. 

«Το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε, η συμφωνία συνιστά μια σημαντική εξέλιξη που δίνει στη χώρα μας μια νέα ευκαιρία» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στη συμφωνία. 

Μετά από δεκαετίες βρισκόμαστε στη θέση να μπορούμε να πούμε πως αφαιρέσαμε από τις πλάτες των Ελλήνων 107 δισ. ευρώ διαχρονικού βάρους τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

«Είναι ίσως η σημαντικότερη 
συμφωνία της μεταπολεμικής εποχής» επισήμανε. O κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πάντως ότι στην κατάσταση που είναι η χώρα μας και βιώνουν οι Έλληνες και Ελληνίδες δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς.

Υπογράμμισε δε, ότι η απόφαση αποτελεί συγχρόνως σαφή, και επίσημη δέσμευση των εταίρων για στήριξη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, έως ότου η Ελλάδα επανέλθει στις αγορές. Πρόκειται, είπε ο κ. Βενιζέλος, για μια πολιτική απόφαση ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζωνης. 

Αυτό που ανέλαβε η Ελλάδα ως υποχρέωση είναι το αυτονόητο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, να μην χρεοκοπήσουμε και να μην παραλείψουμε κάποια πληρωμή. 

«Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά και συστηματική προσπάθεια για να πετύχει το πρόγραμμα» επισήμανε.

Δεν υπάρχει ημερομηνία επανόδου στις αγορές, υπάρχει ο στόχος της επανόδου στις αγορές ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση και το PSI επιτρέπει τη βιωσιμότητα του χρέους.«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ό,τι κι αν συμβεί» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι σημαντικό μετά τη συμφωνία να οργανωθεί ένα κίνημα επιστροφής καταθέσεων.
Σημειώνεται ότι ο βασικός εφαρμοστικός νόμος της νέας δανειακής σύμβασης θα βρεθεί στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα.

Περιλαμβάνει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2012, τα πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ και αλλαγές στη φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.