Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Φιλοσκοπιανή εταιρεία σύμβουλος για το φυσικό αέριο της Καβάλας!


Σε μείζον θέμα εθνικής μειοδοσίας εξελίσσεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών
(κατόπιν της υπόδειξης του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου) για την ανάληψη ρόλου συμβούλου στην αποκρατικοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της νότιας Καβάλας της γνωστής για τις φιλοσκοπιανές θέσεις της εταιρείας από τις ΗΠΑ DLA Piper.
Όπως το moneypro σήμερα αποκαλύπτει, στην εν λόγω εταιρεία εργάζεται ο πρόεδρος της ακραίας σκοπιανής εθνικιστικής οργάνωσης Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά (United Macedonian Diaspora) με τις αλυτρωτικές θέσεις περί υπόδουλων "Μακεδόνων" στην Ελλάδα  M.Koloski. Ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος της εταιρείας και παρουσιάζεται ως ειδικός κυβερνητικών υποθέσεων! Κι ενώ η εταιρεία το 2010 είχε προσπαθήσει και πάλι με τη βοήθεια του ΓΑΠ να μπει ως σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου, από την πίσω πόρτα σήμερα της ανατίθεται έργο σε μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος περιοχή.
Όμως οι αποκαλύψεις του moneypro δεν σταματούν εδώ. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και ο λόρδος Ρόμπερτσον, που το 2001 ήταν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι συνεργάτης της εταιρείας και μιλά συχνά στα συνέδρια της. Ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος; Αυτός που ως τέως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε ανοίξει το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στον αμυντικό οργανισμό. Αυτήν την πληγή είχε κλείσει με το εθνικό αλλά επώδυνο βέτο του ο Κώστας Καραμανλής το 2006 στο Βουκουρέστι. Και τώρα για ανταμοιβή την εταιρεία που στηρίζει αυτές τις θέσεις, τη βάζουμε ξανά στο παιχνίδι.
Θα πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε πως στους κύκλους των ΗΠΑ και της Ουάσινγκτον ο εν λόγω όμιλος είναι γνωστός ως ο εκφραστής του τουρκικού λόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.