Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το βίντεο που πρέπει να δείτε: Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλά στο Channel 4


Ο οικονομολόγος και διευθυντής
του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που δεν έχουν διστάσει να μιλήσουν ''έξω από τα δόντια'' για την ελληνική οικονομία, από την αρχή μάλιστα της κρίσης.
Το βρετανικό Channnel 4 φιλοξένησε ένα ρεπορτάζ-μαρτυρία του Βαρουφάκη, ο οποίος καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τους Έλληνες να είναι το ''τεμπέλικο τζιτζίκι'' της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλοι θυμόμαστε το ''Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα'' του ίδιου καναλιού, το οποίο, όπως σας είχε αποκαλύψει το Mediagate.gr, παρουσίαζε όλα αυτά τα χυδαία και υποτιμητικά στερεότυπα για τους Έλληνες.
Το ρεπορτάζ  λοιπόν του Γιάννη Βαρουφάκη αναρωτιέται: Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες δουλεύουν λιγότερο και συνταξιοδοτούνται πιο πρόωρα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο; Έχουν μάθει να ζουν με λιγότερα; Είναι πράγματι η κρίση μόνο ελληνική;
Έτσι με απλά επιχειρήματα και συναντήσεις με απλούς ανθρώπους παρουσιάζει την καθημερινότητα στην Ελλάδα, την αλήθεια για την τραγική πτώση των μισθών και τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών, ενώ η Βουλή ψηφίζει απανωτά μνημόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.