Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΒΑΣΤΙΚΑ!!!ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!


Η Χρυσή Αυγή είναι ακροδεξιά πολιτική οργάνωση με εξτρεμιστική δράση στην Ελλάδα. Αν και κατά δήλωσή της, είναι λαϊκός σύνδεσμος με εθνικιστική ταυτότητα, η ιδεολογία της οργάνωσης έχει χαρακτηριστεί ρατσιστική, νεοναζιστική και φασιστική.
Σύμβολό της είναι η λεγόμενη σβάστικα.
Η σβάστικα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο. Μπορεί να έχει γίνει ευρέως γνωστό από τους Ναζί, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο την περίοδο που σφάγιαζαν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά αιώνες πριν είχε θετική σημασία. Ποια είναι λοιπόν η ιστορία αυτού του συμβόλου; Στην εποχή μας αντιπροσωπεύει το καλό ή το κακό;

Η σβάστικα είναι ένα αρχαίο σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούταν για πάνω από 3000 έτη. Προχρονολογείται ακόμα και του αρχαίου αιγυπτιακού συμβόλου Ανκ. Τεχνουργήματα όπως αγγειοπλαστική και νομίσματα από την αρχαία Τροία αποδεικνύουν ότι η σβάστικα ήταν ένα κοινό εν χρήσει σύμβολο πολύ πίσω στο 1000 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια της ακόλουθης χιλιετίας, η εικόνα της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, Ιαπωνίας, Ινδίας και της Νότιας Ευρώπης. Κατά τον Μεσαίωνα ήταν ένα περίφημο σύμβολο το οποίο είχε και διαφορετικές ονομασίες.

Η λέξη swastika προέρχεται από την σανσκριτική λέξη svastika, σημασία της οποίας είναι κάθε είδους τύχη, και ιδιαίτερα είναι ένα διακριτικό σημάδι πάνω σε άτομα ή αντικείμενα για να δηλώσουν καλοτυχία. Αποτελείται από τις λέξεις su που σημαίνει καλός και το asti που σημαίνει υπάρχω. Επομένως το svasti σημαίνει ευημερία. Η κατάληξη –ka αποτελεί ένα υποκοριστικό, συνεπώς η λέξης svastika μπορεί να μεταφραστεί κατά γράμμα ως «μικρά πραγματάκια που σχετίζονται με την ευημερία».



Χίτλερ και Ναζί
Το 1920 ο Αδόλφος Χίτλερ αποφάσισε ότι η ναζιστική παράταξη είχε ανάγκη από το δικό της έμβλημα και τη δική της σημαία. Για τον Χίτλερ μία καινούργια σημαία έπρεπε να είναι «ένα σύμβολο της δικής τους πάλης» ως επίσης και «πολύ εντυπωσιακή όπως μία αφίσα»
Στις 7 Αυγούστου του 1920 στο κογκρέσο του Σαλτζμπεγρκ, η σημαία αυτή έγινε το επίσημο έμβλημα της Ναζιστικής ομάδας.
Στο αυτοβιογραφικό του έργο Mein Kampf o Χίτλερ περίγραψε τη νέα σημαία των Ναζιστών: «Στο κόκκινο χρώμα βλέπουμε την κοινωνική, ιδανικό ενός κινήματος, στο λευκό χρώμα το εθνικιστικό ιδανικό, και στη σβάστικα βλέπουμε την αποστολή και το καθήκον του αγώνα για τη νίκη της Άριας Φυλής, και από το ίδιο έμβλημα το θρίαμβο της ιδέας ενός δημιουργικού κατορθώματος, το οποίο όπως ήταν έτσι θα είναι πάντα αντισημιτικό."
Εξαιτίας του συμβάντος αυτού, ότι δηλαδή η σβάστικα υπήρξε έμβλημα των Ναζιστών, σύντομα απέκτησε αρνητική σημασία, έγινε σύμβολο του μίσους, του αντισημιτισμού, της βίας, του θανάτου και της δολοφονίας.









ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!



πληροφορίες και από το:artofwise.gr





6 σχόλια:

  1. Προφανώς στο παραπάνω άρθρο έχει γίνει κάποιο λάθος καθώς το λόγκο της Χρυσής Αυγής δεν είναι η Σβάστικα αλλά ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ που είναι το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο και αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας σταματήσει πια αυτή η καραμέλα για την Χρυσή Αυγή. Τώρα που καταλάβατε την δυναμική της, την χτυπάτε με ότι τρόπο μπορείτε φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ Γ΄ ΡΑΪΧ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΒΑΣΤΙΚΑ-ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερός ο συνειρμός σου, εύγε! Επειδή το Γ'Ράιχ "καπηλεύτηκε" την σβάστικα που είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο, ο μαίανδρος που είναι ένα εντελώς διαφορετικό αρχαιοελληνικό σύμβολο έγινε "ένα και το αυτό" με την σβάστικα...
      Έλα μ...νι στον τόπο σου, φοβερή λογική, αμοιβάδα είσαι; Να μου αναλύσεις τους πραγματικούς αντικατοπτρισμούς και των 2 συμβόλων και να βγάλεις το συμπέρασμα ότι έχουν την ίδια σημασία να σου πω και μπράβο, αλλά δυστυχώς κάτι που δεν ξέρεις είναι ότι η αρχή του "φασισμού" είναι η υπεραπλούστευση των πραγμάτων για να χωρέσουν μες την ημιμάθεια των ανθρώπων.

      Διαγραφή
  4. ΑΛΛΟ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ .ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΙΑΝΔΡΟ ...ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πραγματικα ,εβγαλα και εγω τα συμπερασματα μου.δεν εχεις ιδεα το τι γραφεις και σε τι αναφερεσαι.λιγο διαβασμα παραπανω δεν θα εκανε κακο.το επομενο αρθρακι σου να ειναι και για τους ερυθρους χμερ,ετσι για να μαθαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.