Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Με απίστευτη ανατροπή, καθώς βρέθηκε 19 πόντους πίσω στο σκορ στο 27' (53-34), και με καλάθι του Πρίντεζη 6'' πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έκανε το 8ο θαύμα και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ (62-61)!

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 61-62. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!





Τι κι αν ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -19 (53-34 στο 28'), τι κι αν η ΤΣΣΚΑ ήταν το μεγάλο φαβορί; Ο Ολυμπιακός έκανε μία απίστευτη ανατροπή, πήρε τη νίκη με 61-62 δια χειρός Γιώργου Πρίντεζη, έγραψε ιστορία και έφτασε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης.
Πρώτο δεκάλεπτο

Ο  Βασίλης Σπανούλης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Μάρκο Κέσελ, ο Πέρο Αντιτς και ο Τζόι Ντόρσεϊ ήταν εκλεκτοί  του Ντούσαν Ιβκοβιτς για την πρώτη πεντάδα. Ο Γιόνας Καζλάουσκας επέλεξε τους Μίλος Τεόντοσιτς,  Ραμούνας Σισκάουσκας, Νέναντ Κρστιτς, Αντρέι Κιριλένκο και Βίκτορ  Χριάπα.
Στα  πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τον Ολυμπιακό  να προηγείται με 2-5. Στο δεύτερο  μισό  της περιόδου ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίρνει άριστα στην άμυνα, αλλά να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς το καλάθι. Η συμπλήρωση του δεκαλέπτου βρήκε την ΤΣΣΚΑ στο  +3 (10-7), ενώ Ντόρσεϊ και  Κέσελ είχαν ήδη φορτωθεί με δύο φάουλ.
Δεύτερο δεκάλεπτο

Η ΤΣΣΚΑ με τον Μίλος Τεόντοσιτς να "πυροβολεί" από την γραμμή των 6.75 πάτησε το...  γκάζι και στα  μισά σχεδόν του δεκαλέπτου προηγήθηκε με 12 πόντους (25-13), γεγονός που ανάγκασε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να καλέσει σε τάιμ άουτ. Η διαφορά παρέμεινε διψήφιο αριθμό, με τους Ρώσους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας μια διαφορά 14 πόντων (34-20), μιας και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΤΣΣΚΑ.
Τρίτο δεκάλεπτο

Το  προβάδισμα συνέχισε να βρίσκεται σε ρωσικά χέρια σε όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου.  Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν προσωρινά στους 11 πόντους (41-30 στο 22΄), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.  Η ΤΣΣΚΑ μάλιστα προηγήθηκε ακόμα με 19 πόντους (53-34)  δύο λεπτά πριν από το τέλος. Η συμπλήρωση των 30' βρήκε τον Ολυμπιακό πίσω με 53-40,  έπειτα από σερί 0-6 που έτρεχε στην εκπνοή και ένα εύστοχο τρίποντο στην εκπνοή.
Τέταρτο δεκάλεπτο

Με την έναρξη του δεκαλέπτου  ο Ολυμπιακός εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του.  Ένα τρίποντο του Σλούκα ένα του  Κέσελ κι ένα καλάθι του Πρίντεζη έφεραν  τον Ολυμπιακό στο -5 (53-8). Ο  Γιώργος Πρίντεζης και  ο Κώστας Παπανικολάου συνέχισαν να οδηγούν τον Ολυμπιακό και τον έφεραν σε απόσταση ενός καλαθιού (60-58)  ένα λεπτό πριν από τέλος.

Το τελευταίο λεπτό

Ο Μίλος Τεόντοσιτς με 1/2 βολές έκανε το 61-58 19΄΄πριν από τέλος

Ο Κώστας Παπανικολάου με 2/2 βολές έκανε το 61-60 10΄΄΄

Ο Σισκάουσκας αστόχησε σε δύο βολές 9.7 πριν από το τέλος

Ο Γιώργος Πρίντεζης 0.7 για το τέλος χάρισε τη νίκη και το  ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό .
Δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62

*Τι κι αν ο Εϊσι Λο υπέστη διάστρεμμα στον ημιτελικό της Παρασκευής (11/05). Ο Αμερικανός γκαρντ συμμετέχει στο ζέσταμα του Ολυμπιακού, ώστε να δει αν θα μπορέσει να ενισχύσει  τις προσπάθειες του Ολυμπιακού στον τελικό.
*H προθέρμανση της ΤΣΣΚΑ διακόπτεται συνεχώς, γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πετούν μπουκάλια με νερό.
*Τo διάστρεμμα δεν στάθηκε ικανό να αποτέψει τον Εϊσι Λο να δώσει το παρών στον τελικό. Ο  Αμερικανός γκαρντ θα βρίσκεται  στην δωδεκάδα του Ολυμπιακού, όπως και Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.
*Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης, Ντόρσεϊ, Κέσελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης και Σλούκας συμπληρώνουν την δωδεκάδα του Ολυμπιακού.

*Τεόντοσιτς, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας, Μεχία, Κρστιτς, Κιριλένκο, Βορόνοφ, Βορόντσεβιτς, Σβεντ, Κάουν, Χριάπα και Γκόρντον οι δώδεκα της ΤΣΣΚΑ.
*Ο Ζέλικο Ομπτράντοβιτς ανέβηκε στην εξέδρα μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη και πήγε στη σουίτα του Θανάση Γιαννακόπουλου, ώστε να παρακολουθήσει από εκεί  τον τελικό. Η παρουσία του έγινε αντιληπτή  από τους φίλους του  Παναθηναϊκού, που τον αποθέωσαν για ακόμη μία φορά. Παράλληλα, οι  φίλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν και  τον Θανάση  Γιαννακόπουλο, φωνάζοντας πως "είναι τρελός ο πρόεδρος".









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.