Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑΚΙ:Σοβαρή καταγγελία για το κολυμβητήριο


Σοβαρή καταγγελία για το κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων του Λουτρακίου είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αγωγή που κατέθεσαν ο πρώην δήμαρχος Παύλος Παύλου και η δημοτική σύμβουλος Ευσταθία Κούτμου.


Το κολυμβητήριο που στοίχησε συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ στις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές (3,5 εκατ. επί Παύλου για τη σχετική μελέτη και 5 εκατ. επί Γκιώνη για την κατασκευή), είναι γνωστό ότι λειτουργεί χωρίς άδεια εξαιτίας των τεχνικών πλημμελειών που έχουν εντοπιστεί, αλλά η δημοτική αρχή Λογοθέτη δεν έκανε ουδεμία κίνηση για να αποκατασταθούν. Έκανε όμως τα ‘στραβά μάτια’ για να λειτουργεί το κολυμβητήριο και να θέτει έτσι σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών που προπονούνται, του προσωπικού, αλλά και την προοπτική προώθησης του αθλητικού τουρισμού που επιχειρείται από το δήμο και τον LTO.

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ, αναφέρεται ότι ο πρώην δήμαρχος και η δημοτική σύμβουλος κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, καθώς είχαν αποδείξεις ότι ενώ λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια το κολυμβητήριο διαφημιζόταν και χρησιμοποιούνταν από αθλητικούς νεανικούς συλλόγους και πραγματοποιούνται αθλητικές οργανώσεις. Μάλιστα, η αθλητική ομάδα Κολωνού αναφέρει δημόσια στην ιστοσελίδα της ότι προπονείται στο κολυμβητήριο Λουτρακίου και η διοργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων έχει παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία… Επιπρόσθετα, το sportcamp, αθλητική κατασκήνωση του Λουτρακίου που βρίσκεται πλησίον του κολυμβητηρίου διαφημίζει στην ιστοσελίδα του τις εγκαταστάσεις του για την πιθανή χρήση από τους αθλούμενους.

Ο Παύλος Παύλου διερωτάται επομένως, πως είναι δυνατόν να έχει παραχωρηθεί άδεια χρήσης ενός κολυμβητηρίου με τεχνικές παραλείψεις χωρίς την συγκατάθεση του δημοτικού συμβουλίου. Αποτελεί πρώτον πειθαρχικό αλλά κυρίως ποινικό αδίκημα! Αναλογιστείτε μόνο την περίπτωση δυστυχήματος ενός αθλούνται παιδιά εντός του χώρου του κολυμβητηρίου και να προκύψει ότι λειτουργεί χωρίς άδεια. Η ζημιά- υλική και ηθική- για τον δήμο θα είναι ανυπολόγιστη, αλλά και για τους υπευθύνους των αθλητικών σωματείων εφόσον το γνωρίζουν και δεν έχουν παραπλανηθεί, για την αδειοδότηση.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που ζητά άμεση επίλυση. Προφανώς προκύπτουν κάποια έσοδα για το δήμο τα οποία όμως είναι άγνωστα για το δημοτικό συμβούλιο, καθώς η χρήση του κολυμβητηρίου δεν έχει εγκριθεί από αυτό σύμφωνα με τον Π. Παύλου. Εάν όντως προκύπτουν έσοδα γιατί η δημοτική αρχή του κ. Λογοθέτη δεν προχωρά στην διόρθωση των τεχνικών προδιαγραφών του κολυμβητηρίου, ώστε οποιοσδήποτε λόγος για συμφωνίες αθλητικού τουρισμού γίνεται (π.χ. με κρατίδιο του Έσεν) να έχει πραγματική υπόσταση.






Πηγή:fresh-press.gr

1 σχόλιο:

  1. .....RE TO XETE XASEI TELEIWS MOU FAINETE!!!DEN XERW TI PROVLIMATA EXEI O KOS PAYLOU H O KOS GIONHS H O KOS LOGOTHETHS,ALLA TO KOLUMVITHRIO EINAI MIA XARA KAI KALO THA TAN NA TA VREITE METAXY SAS KAI NA VOITHISETE THN KATASTASH!!!!!!OLES OI OMADES POU KOLUMPANE H KOLUMPHSAN H THA KOLUMPISOUN EXOUN PROPONHTES KAI ANTRWPOUS POU XEROUN TI TOUS GINETE KAI DEN YPARXEI EPIKINDUNOTHTA!!!EXETE KOLHSEI MERIKOI SE MIA ADEIA LEITOURGIAS MONO KAI MONO GIA TO SUMFERON SAS KAI THN TSEPH SAS!!!THA PREPE NA NTREPESTE!!!ELATE MIA MERA NA DEITE PWS GINONTE OI PROPONHSEIS KAI META KANTE KATAGGELIES...STHRIXTE LIGO TON ATHLITISMO GIATI TA XETE ISOPEDWSEI OLA...NUN-PRWIN KAI TORINOI!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.