Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Έλληνας τραγουδιστής: "Έχω δει φαντάσματα σε στοιχειωμένη βίλα!"

Αντιμέτωπος με ένα παραφυσικό φαινόμενο, που τον έχει στοιχειώσει εδώ και 40 χρόνια. Όσο κι αν προσπάθησε να το ξεχάσει, στάθηκε αδύνατον.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γερολυμάτο που ακόμη ακούει τις κραυγές που έσκιζαν τη σιωπή της νύχτας εκείνο το βράδυ στο στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι.

Όπως αποκάλυψε στη "News": "Ήταν το 1970. Ήμουν ένας πιτσιρικάς που μόλις είχε τελειώσει το Γυμνάσιο και μαζί με άλλους πέντε φίλους μου είχαμε φτιάξει ένα γκρουπ και παίζαμε μουσική. Κάποιος από την παρέα είχε ακούσει για το στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι, για τη βίλα Καλλέργη. Στην αρχή γελάσαμε γιατί κανείς μας δεν πίστευε σε ιστορίες φαντασμάτων. Αποφασίσαμε, λοιπόν, για να αποδείξουμε ότι όλα αυτά ήταν απλά αποκυήματα της φαντασίας, να το επισκεφθούμε. Και πήγαμε."

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, από τότε άλλαξε και όλη του η ζωή.

"Μόλις φθάσαμε στο σπίτι και μπήκαμε μέσα, μας κόπηκαν τα πόδια. Ξαφνικά το σπίτι άρχισε να τραντάζεται, ενώ ακούγαμε κάποιους περίεργους ήχους. Μετά ακούσαμε ουρλιαχτά και κάτι να σέρνεται σε όλο το σπίτι. Τρελαθήκαμε. Το βάλαμε στα πόδια", σημείωσε και πρόσθεσε: "Φοβηθήκαμε. Αυτό που όλοι έχουμε δει σε ταινίες τρόμου, συμβαίνει σε αυτό το σπίτι."

Ο ίδιος, αρκετά χρόνια αργότερα και μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη τη βραδιά, απευθύνθηκε σε φίλο του παραψυχολόγο, από τον οποίο ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στη "βίλα Καλλέργη".

"Πήγαμε μαζί. Εγώ, όμως, δεν άντεχα να μπω. Έμεινα απέξω και τον περίμενα. Όταν βγήκε, μου είπε ότι έχω δίκιο. Μου ανέφερε ότι όντως στο σπίτι βρίσκονται εγκλωβισμένα πνεύματα, τα οποία πρέπει να ελευθερωθούν. Όμως, όπως μου εξήγησε, αυτό είναι δύσκολο, καθώς ελάχιστοι στην Ελλάδα μπορούν να τα βοηθήσουν να βρουν το δρόμο τους. Να ελευθερωθούν", μας ανέφερε ο Γιώργος Γερολυμάτος και συνέχισε: "Αυτό που έζησα δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Μάλιστα, από τότε διαβάζω συνέχεια για το τι ακριβώς συμβαίνει με το σπίτι στο Πικέρμι, αλλά και βιβλία παραφυσικά για να μπορέσω να κατανοήσω τι συμβαίνει με τα εγκλωβισμένα πνεύματα. Πλέον πιστεύω στην ύπαρξή τους. Δεν πρόκειται για μύθους, θρύλους, φαντασία. Συμβαίνει στην πραγματικότητα."





Δολοφονίες, αυτοκτονίες και φρικτά βασανιστήρια

Ο Γιώργος Γερολυμάτος δεν είναι ο μοναδικός που έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο αρχοντικό στο Πικέρμι. Κατά καιρούς διάφοροι έχουν προσπαθήσει να εξερευνήσουν το μυστήριο που κρύβεται.

Τη δεκαετία του '80 γνωστός σκηνοθέτης με το επιτελείο του έφυγε τρέχοντας, πηδώντας απ' τα παράθυρα, όταν αντιλήφθηκαν ότι «κάτι εξώκοσμο» τους έκανε συντροφιά.

Ένας μόνο λέγεται πως κατάφερε να αποτυπώσει σε φωτογραφίες υπερύθρων που τράβηξε, την παρουσία κάποιας οντότητας εκεί.

Είναι ίσως το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι στην Ελλάδα. Η βίλα χτίστηκε το 1910 από τον Περικλή Καλλέργη, ο οποίος αυτοκτόνησε αφού δολοφόνησε τη γυναίκα του. Στη συνέχεια, κατά την περίοδο της Κατοχής χρησιμοποιήθηκε από τον γερμανικό στρατό ως τοπικό φρουραρχείο. Οι Ναζί, αφού ξεκλήρισαν την οικογένεια που έμενε εκεί, γονείς και δύο μικρά παιδιά, κατόπιν μετέτρεψαν τη βίλα σε στρατηγείο τους και το υπόγειο σε... τόπο μαρτυρίων για όσους ανέκριναν. Το 1978 και ενώ η βίλα είχε ενοικιαστεί, βρέθηκε απαγχονισμένος ο κηπουρός της οικογένειας.

Τα επόμενα χρόνια, όσοι αποφάσισαν να μείνουν σε αυτό φαίνεται πως το μετάνιωσαν. Όλοι οι ένοικοι του σπιτιού έμειναν σε αυτό μόνο μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς όπως ανέφεραν άκουγαν συνέχεια περίεργους θορύβους και ζούσαν περίεργες καταστάσεις.

Το 1981 και ενώ ήταν εγκαταλειμμένο, ένα ζευγάρι μπήκε στο προαύλιο του σπιτιού για να βρει καταφύγιο. Όμως και αυτό έφυγε τρέχοντας, υποστηρίζοντας ότι "κάτι" του επιτέθηκε.

Το 2000 άγνωστοι εξακολουθούσαν να το επισκέπτονται, όχι, όμως για να διαπιστώσουν αν είναι στοιχειωμένο.

Ακολουθούσαν το θρύλο ότι στο υπόγειό του βρίσκονταν θαμμένα κασόνια με λίρες, που τα έκρυψαν κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Γερμανοί. Έτσι, έσκαβαν για να βρουν τον πολυπόθητο θησαυρό που θα τους έκανε εν μια νυκτί πάμπλουτους. Κανείς δεν γνωρίζει αν όντως κατάφεραν να βρουν κάτι ή όχι.

Αποτελέσματα ερευνών που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν αλλαγή, χωρίς εμφανή εξωτερική αιτία, στον ιονισμό της ατμόσφαιρας γύρω στα 30-50 μέτρα γύρω από το σπίτι. Συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, όπως το βορειοανατολικό παράθυρο, εμφάνισαν υπερβολικές διακυμάνσεις, που οι εντάσεις τους ποίκιλλαν από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου.

Ακόμη, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ένα άλλο παράδοξο που έχει συνδεθεί με τη βίλα Καλλέργη είναι το γεγονός ότι σε περίμετρο 10 μέτρων από το σπίτι δεν φυτρώνει τίποτα.







Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.