Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Απίστευτο περιστατικό: Αφρικανός έφαγε το εισιτήριο κυρίας σε αστικό λεωφορείο! Διαβάστε γιατί αλλά και τι συνέβη όταν μπήκε... ο ελεγκτής!


Ένα δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη σε αστικό λεωφορείο περιέγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου...

Πρόκειται για περιστατικό ανάμεσα σε επιβάτη αφρικανικής καταγωγής και κυρία μέσης ηλικίας, η οποία επέδειξε ρατσιστική συμπεριφορά κατά του πρώτου. Διαβάστε την περιγραφή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

"Μόλις μπαίνει στο λεωφορείο επιβάτης αφρικανικής καταγωγής, κυρία μέσης ηλικίας αρχίζει να διαμαρτύρεται, φωνάζοντας "ο μαύρος δεν έχει εισιτήριο". 'Έχω κάρτα" αντιδράει αμέσως αυτός, μα η κυρία δεν τον πιστεύει, ενώ οι γύρω επιβάτες δυσανασχετούν με τη ρατσιστική εμμονή της: "εμάς γιατί δεν μας ρωτάς αν έχουμε εισιτήριο;". "Θα σου δείξω την κάρτα μου, αν μου δείξεις το εισιτήριό σου", της λέει αυτός. Η κυρία βγάζει το εισιτήριο κι ο συνομιλητής της αμέσως το αρπάζει και το τρώει. Έξαλλη αυτή, σκασμένο στα γέλια το λεωφορείο.

Στην αμέσως επόμενη στάση ανεβαίνει ελεγκτής. Ο επιβάτης αφρικανικής καταγωγής του επιδεικνύει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών του. Έρχεται η σειρά της εν λόγω κυρίας. Του λέει "δεν έχω εισιτήριο, μου το έφαγε ο μαύρος!" "Τόσα χρόνια ελεγκτής, πρώτη φορά ακούω τέτοια απίθανη δικαιολογία", της απαντά αυτός. "Έχω μάρτυρες, ρωτήστε τους γύρω." "Αν είναι δυνατόν, μάλλον δεν στέκει καλά η κυρία", πετάγεται ένας άλλος επιβάτης κι οι υπόλοιποι συμφωνούν.

Συμπέρασμα πρώτο: η κυρία αυτή πλήρωσε πρόστιμο γιατί ήταν ρατσίστρια. Μάλλον θα το ξανασκεφτεί πριν το ξανακάνει.

Συμπέρασμα δεύτερο: ο ρατσισμός αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, όταν αντιμετωπίζεται έξυπνα και συλλογικά.

Πηγή:  thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.