Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΦΩΤΟ)







Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών για την γιορτή των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε με επιτυχία, τηνΚυριακή 21 Δεκεμβρίου ε. ε., συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, με επίκαιρους ύμνους, θέλοντας και με αυτόν τον τρόπο να βιώσουν οι πιστοί το μυστήριο της ενσάρκου Οικονομίας του Σωτήρος Χριστού. Την πολυμελή Χορωδία της Μητροπόλεως μας, με την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ»,


διεύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιούλης αποδίδοντας θαυμάσια τα μελουργήματα της Πίστεώς μας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των ακροατών, που είχαν κατακλύσει τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

Στην συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης που περιελάμβανε ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο με θέμα: «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν...». Ο ομιλητής με μεστό θεολογικό λόγο, έχοντας οδηγό τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, συνόψισε το εορτολογικό γεγονός στην άκρα συγκατάβαση και Θεία κένωση του Χριστού μας, που από υπερβολική αγάπη κατεβαίνει για άλλη μια φορά, μέσα σε ένα κόσμο βουτηγμένο στο αίμα του μίσους, να μας θυμίσει πωςείναι ο αληθινός Σωτήρας μας, πως γεννήθηκε για ‘μάς, ζητώντας διακριτικά μια θέση στην καρδιά μας.

Την επιτυχημένη αυτή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση χαιρέτησε με την ευλογητή παρουσία του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος,εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τον έπαινο της Τοπικής μας Εκκλησίας, τόσο στην Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» και στον χοράρχη της κ. Αναστάσιο Γκιούλη καθώς και στον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας για την εμπεριστατωμένη ομιλία του. Κλείνοντας τον λόγο του, έστειλε το δικό του Εόρτιο Μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς, αναφερόμενος στο φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας σαν απάντηση σε όλους αυτούς που δεν αφήνουν την Ελπίδα να γεννηθεί ξανά στις καρδιές των ανθρώπων που επιμένουν να αγαπούν, να ελπίζουν και να προσδοκούν την λύτρωση.



































Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.