Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Δίδυμα γεννήθηκαν σε λέμβο που μετέφερε παράνομα μετανάστες στην Ελλάδα






Δίδυμα αγοράκια γεννήθηκαν στα ανοιχτά του Αιγαίου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Τα νεογέννητα δίδυμα αγόρια, τους γονείς τους και ακόμη τρεις γυναίκες, παρέλαβε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο επιχείρησης διάσωσης, βορειοανατολικά του Αγαθονησίου.


Στην φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα διακρίνονται μέσα σε κύκλο τα νεογέννητα παιδιά (τα οποία φέρουν ακόμη τον ομφάλιο λώρο) μέσα σε φουσκωτή βάρκα με μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου.






Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν 37 αλλοδαπούς καθώς και δύο νεογέννητα. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στα πλαίσια της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015", εντόπισε φουσκωτή κατεστραμμένη λέμβο και αριθμό αλλοδαπών στη θάλασσα. Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή δύο ακόμα περιπολικών σκαφών, ναυαγοσωστικού, ιδιωτικού σκάφους καθώς και ελικοπτέρου ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πέντε αλλοδαποί καθώς και τα δύο νεογέννητα περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ και μεταφέρθηκαν στη Σάμο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Οι υπόλοιποι τριάντα δύο περισυνελέγησαν από ιδιωτικό σκάφος και αφού μετεπιβιβάστηκαν στο ναυαγοσωστικό, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγαθονησίου.

Στην Αθήνα η μητέρα με τα δύο νεογέννητα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν από την Σάμο σήμερα το απόγευμα η μετανάστρια από το Καμερούν μαζί με τα δίδυμα μωρά της. Τα δίδυμα που από ότι φαίνεται γεννήθηκαν πρόωρα ζυγίζουν 1800 γραμμαρίων και 1820 γραμμαρίων αντίστοιχα. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές και τα μωρά τοποθετήθηκαν άμεσα σε θερμοκοιτίδα, ενώ δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην μητέρα.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα/Ευρωκίνηση/ΑΠΕ




Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.