Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Ο Εξολοθρευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για τους διαδρόμους της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο νέος Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ο άνθρωπος που έριξε μόνος του δύο κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα ο γαλάζιος συντοπίτης του Λευτέρης Αυγενάκης έχει γίνει με τις επερωτήσεις του ο τρόμος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αυγενάκης είναι αυτός που έβγαλε στη σέντρα την Βαλαβάνη και τις αναλήψεις των συγγενικών της προσώπων. Κι όχι μόνο την συγκεκριμένη πρώην υπουργό.
Επιχειρώντας να αποδείξει ότι η ηθική δεν είναι προνομιακό πεδίο της «κυβέρνησης της Αριστεράς» ο κ. Αυγενάκης υπενθυμίζει τις υποθέσεις: της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη με τα 200.000 ευρώ, του ανυπότακτου Τάσου Κορωνάκη, της παράνομης ενοικίασης της βίλας Βαρουφάκη, των εμβασμάτων του κ. Δημήτρη Μάρδα, των διπλών ταμείων του κ. Παύλου Πολάκη κ.α.
Παράλληλα, επαναφέρει το θέμα του «εξωχώριου υπουργού», ενώ ρωτά αν υπάρχει άλλο μέλος της κυβέρνησης, που τον περασμένο Δεκέμβριο έσπευσε να μεταφέρει τεράστια ποσά στο εξωτερικό υπο το φόβο κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών λόγω εκλογών.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση με τίτλο «Αναπάντητες οι Ερωτήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθορά», επισημαίνει πως μια σειρά περιστατικών αποδομούν τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ «περί ηθικής» και αποδεικνύουν ότι η «αριστερή διακυβέρνηση» βρίθει περιπτώσεων διαφθοράς και αδιαφάνειας. Πιο αναλυτικά, καταγράφει:
•             το πρόσφατο συμβάν της υπόθεσης ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού «… από τη μητέρα» της τέως αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, και από λογαριασμό που σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της πρώην Υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό Mega «… συνδικαιούχοι είναι και τα παιδιά της», λίγες μόλις μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών.
•             η περίπτωση της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Τ. Κορωνάκη, Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, δεν αποτελεί μόνο παράβαση εθνικού καθήκοντος, αλλά και ένδειξη απουσίας σεβασμού προς τους θεσμούς και τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας μας, από άτομα μάλιστα που κατέχουν δημόσια αξιώματα και ασχολούνται με τα κοινά.
•             η καταγγελία για την ύπαρξη εν ενεργεία μέλους της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο από τον Απρίλιο του 2008 κατά παράβαση του Ν. 3849/2010 δεν έχει απαντηθεί. Επίσης, δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία ενέργεια για την διερεύνηση της υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου.
•             η ομολογία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Πολάκη δημοσίως -σε συνέδριο της ΚΕΔΕ- ότι, ως Δήμαρχος Σφακίων, «… διατηρούσε διπλό ταμείο στο Δήμο του, ένα μαύρο και ένα άσπρο», προκειμένου να έχει έσοδα αντιμετωπίζεται σαν να μην έγινε τόσο δικαστικά όσο και πολιτικά.
•             ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, ο κατά τα άλλα λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ). Και φυσικά, οι πρόσφατες δηλώσεις του για την ύπαρξη του «μεγαλειώδους» σχεδίου «Plan B» και το εξωφρενικό σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ μένει να απαντηθούν και να ερευνηθούν για την ύπαρξη όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών.  
•             η μεταφορά χρημάτων από τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, σε τράπεζα του εξωτερικού, που ο ίδιος αρχικά διέψευσε και, εν συνεχεία, παραδέχτηκε. Η εν λόγω πράξη δεν αντίκειται νομικών διατάξεων, όπως οι προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά είναι ενδεικτική της τραγικής απόκλισης μεταξύ λόγων και πράξεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ήθους της «αριστερής διακυβέρνησης».
•             η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Βεβαίως, η αγωνιστική διάθεση της κ. Κωνσταντοπούλου παραμένει ακμαία, όσον αφορά το θέμα της μητέρας της και το εάν θα συνεχίσει να προΐσταται του ΕΣΡ (εκτελών προσωρινά χρέη Προέδρου) ή εάν υπάρχει ανάγκη εκλογής Προέδρου του ΕΣΡ για να προχωρήσει η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Το εν λόγω ζήτημα  αποτελεί αντικείμενο τριβής μεταξύ της κ. Κωνσταντοπούλου και του Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, που έφθασε μέχρι και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής».
Συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως «οι συνεχείς παραινέσεις μας προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα και την Κυβέρνηση προκειμένου να α) «... αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας...», β) «… διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να ελεγχθούν οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών , και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών …  μελών του υπουργικού συμβουλίου, ιδιαιτέρως δε μελών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, καθώς και συγγενών τους Α’ και Β’ Βαθμού και συνεργατών τους…», γ) ελεγχθεί « ...εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008)...» και γενικότερα για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές έχουν, μέχρι στιγμής, πέσει στο κενό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει απαντηθεί κανένα από τα ερωτήματα μας αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και δεν έχει γίνει στην ουσία ανάληψη πρωτοβουλίας, σε πολιτικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς.
Μόνη εξαίρεση, οι υπ’ αριθ. 472/23-07-2015 και 473/23-07-2015 απαντήσεις του Υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη ότι «… ο Υπουργός Επικρατείας αμέσως μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναλήψεις που φέρονταν ότι έγιναν κατά παράβαση της παραγράφου 6 της από 28-06-2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα στις 07-07-2015 ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στις κατά νόμο ενέργειες-ελέγχους....». Ουσιαστικά, δεν δίνεται απάντηση στο αίτημά μας, αφού οι έλεγχοι των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορούν στο χρονικό διάστημα από τις 28-06-2015 -αφού είχε αποφασισθεί με ΠΝΠ  το κλείσιμο των τραπεζών- και μετά, και όχι λίγες ημέρες πριν (τουλάχιστον 2 εβδομάδες), όπως επισταμένως έχουμε ζητήσει.   
Και ενώ, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να «σνομπάρει» τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να μην απαντά σε ερωτήσεις που κατατίθενται στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνεχίζεται ανεμπόδιστα η πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ της γενικόλογης λασπολογίας και της απαξίωσης των θεσμών.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ψήφισμα (31-07-2015), σύμφωνα με το οποίο «...τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί μια ενορχηστρωμένη επίθεση από μερίδα των συστημικών ΜΜΕ σπίλωσης και λοιδορίας απέναντι σε συντρόφους και συντρόφισσες μας, βουλευτών και βουλευτίνων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες σε όποιον και οποία στοχοποιείται από συγκεκριμένα συμφέροντα που ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων επιλέγουν αυτήν την πρακτική. Η αριστερά και οι άνθρωποι της δεν δίνουν εξετάσεις σε αυτούς που ευθύνονται για το σημείο που έχει φτάσει η χώρα μέχρι σήμερα. Την ηθική και την εντιμότητα των συντρόφων μας αυτών, με τους οποίους δίνουμε κοινούς αγώνες, το αποδεικνύει η πολιτική τους διαδρομή. Κάθε προσπάθεια εναντίον τους θα πέσει στο κενό». Βεβαίως, σιωπά όσον αφορά την ουσία των καταγγελιών και δεν μπαίνει καν στη διαδικασία της εξέτασης, περί του αληθούς ή μη, των περιστατικών αυτών. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε σαφή και ξεκάθαρη πολιτική, καθώς και πραγματική βούληση για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς. Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ούτε την πολιτική, ούτε τη βούληση! Για την ταμπακιέρα καμία κουβέντα!
Ταυτόχρονα, αντί επίσημης απάντησης από τον Πρωθυπουργό ή/και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα της εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων του κ. Κορωνάκη, ενημερωνόμαστε μέσω παραπολιτικών στηλών ότι « ...κύκλοι Κορωνάκη» αναφέρουν πως έχουν απομείνει μόλις 30 ημέρες για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και σύντομα θα βγάλει σχετική ανακοίνωση (!).  
Η ένοχη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται παράλληλα με την στρατηγική της λασπολογίας και της γενικόλογης συκοφαντίας, που άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά απ’ ότι πλέον φαίνεται. Το δημοσίευμα «δημοσιογράφου» κ. Α. Ανδρικάκη στο φιλοκυβερνητικό site candianews.gr, την προ-παραμονή μάλιστα του δημοψηφίσματος, για «…εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο του Ηρακλείου που μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό από ελληνική τράπεζα σε τράπεζα του εξωτερικού την περασμένη εβδομάδα…», κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, επικαλούμενος «...με άδεια Στουρνάρα; ... και επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος», αναπαράχθηκε αυτομάτως από φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης και από την ίδια την ΕΡΤ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο site της ΕΡΤ και ραδιόφωνο), δίχως να υπάρξει καμία δημοσιογραφική έρευνα, κατά την τήρηση στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για την ακρίβεια της «είδησης». Μάλιστα, η ΕΡΤ, μέσω του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού (Α’ πρόγραμμα, 7-7-2015), παραχώρησε συνέντευξη στον εν λόγω «δημοσιογράφο», δίνοντας του βήμα για να ενισχύσει τη λασπολογία του και την παραπληροφόρηση. Περαιτέρω, όταν ο εν λόγω «δημοσιογράφος» κλήθηκε, την ημέρα του δημοψηφίσματος, από την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου να καταθέσει σχετικά με ότι γνώριζε, έφθασε στην Εισαγγελία Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Μ. Κριτσωτάκη και Γ. Μιχελογιαννάκη και τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Λεβέντη και Δ. Κλαράκη. Την ίδια στιγμή που ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο  «δημοσιογράφος» κ. Μ. Διονέλλης ενυπόγραφα να προσπαθεί, κι εκείνος από το δικό του «μετερίζι», να ενισχύσει την προπαγάνδα λάσπης και συκοφαντίας. Παραμένει απορίας άξιον ο σκοπός της «συνοδείας» Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δημοσιογράφων ταγμένων στις υπηρεσίες του κόμματος, στην Εισαγγελία Ηρακλείου.
Είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αντί της γενικόλογης λασπολογίας και της αποφυγής ανάληψης δράσεων και ευθυνών.
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
και οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1.            Ποιά είναι η θέση του κ. Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα προαναφερθέντα περιστατικά;
2.            Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εδραίωση διαφάνειας, δικαίου και ισονομίας;
3.            Ποιά η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτών του και στελεχών του, καθώς και συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, φιλικά προσκείμενων στο ΣΥΡΙΖΑ, με τη στρατηγική δημιουργίας και αναμετάδοσης φημών και πληροφοριών, για τις οποίες δεν έχει ελεχθεί η βασιμότητά τους; Υπήρξε εν ενεργεία βουλευτής που «... έβγαλε με έγκριση Στουρνάρα 1 εκ ευρώ στο εξωτερικό κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές... » και ποιος; Έχει τέτοια αρμοδιότητα ο Διοικητής της ΤτΕ; Έχετε ξεκινήσει έρευνα γι’ αυτό; Ή μήπως αποτελεί «μια φούσκα» για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά γεγονότα;  
4.            Η ΕΡΤ επιτρέπετε να μεταδίδει αβίαστα ανέλεγκτες πληροφορίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση του « ...1 εκατομμυρίου;...»; Τηρήθηκε ο προβλεπόμενος κώδικας δεοντολογίας στην προκειμένη περίπτωση της μετάδοσης αυτής της «είδησης»; Ποιά η θέση της Διοίκησης της ΕΡΤ και του αρμόδιου Υπουργού για το συγκεκριμένο περιστατικό; Στόχος είναι η λειτουργία της ΕΡΤ ως κρατικού μέσου ενημέρωσης ή ως εργαλείου άσκησης κυβερνητικής προπαγάνδας;
5.            Ζητούμε εκ νέου να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εάν υπάρχει μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία με έδρα την Κύπρο (με έναρξη τον Απρίλιο του 2008);
6.            Επαναφέρουμε το ερώτημα εάν υπάρχουν μέλη της παρούσας Κυβέρνησης που, υπό τη φημολογία και μόνο της προκήρυξης εκλογών το Δεκέμβριο του 2014, μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες στην αλλοδαπή; Προτίθεστε να ελέγξετε από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014 και μετά; Πόσα και ποια πολιτικά πρόσωπα διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό;
Κε Πρωθυπουργέ, κ.κ. Υπουργοί και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το πλεονέκτημα της «ηθικής αριστεράς» έχει χαθεί. Σας καλούμε να ξεκινήσετε άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και θα έχετε τη στήριξη όλων μας.
Ποιος είναι όμως ο σκληροτράχηλος Αυγενάκης;
Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1972.
Είναι παντρεμένος με την Λένα Μπανιά, εκπαιδευτικό και έχει ένα γιο.
Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία  και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.
Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.
Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου. 
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εκλέγεται Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωντης Νέας Δημοκρατίας. 
Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καιΚοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Κατά το παρελθόν, υπήρξε μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.
Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος"
Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά - Κοινή Λογική"
Από τον Οκτώβριο του 2013 είναι μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Στο site του υποδέχεται ως εξής τους φίλους του>

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Το κλίμα που υπάρχει εντός και εκτός της χώρας είναι εξόχως ανησυχητικό. Ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αξιωματούχοι και αγορές προδικάζουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η εδώ και 5 περίπου μηνών νέα ελληνική Κυβέρνηση, έχασε πολύτιμο χρόνο αναλωνόμενη σε αυτοσχέδιες τακτικές διαπραγμάτευσης, σε ζητήματα τύπων χωρίς καμία ουσιαστική, αλλά και επικοινωνιακή πλέον αξία.
Ήταν εύκολες για τον κ. Βαρουφάκη οι βαρύγδουπες δηλώσεις ότι «δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα» την οποία μετονόμασε σε θεσμούς και πλέον «διαπραγματεύεται» (όσο του έχει επιτρέψει ο κ. Τσίπρας να διαπραγματεύεται). Ήταν εύκολο να χάνουμε πολύτιμο χρόνο διαπραγματευόμενοι που θα συναντιούνται τα στελέχη της τρόικα με τους αρμοδίους στην Ελλάδα (στα Υπουργεία ή στα ξενοδοχεία) και ήταν επίσης εύκολο να παρουσιάζουμε προσκόμματα ότι «έχουν χαλάσει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δεν έχουμε τα στοιχεία» πάνω στα οποία θα γίνονταν οι συζητήσεις με την τρόικα.
Το δύσκολο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα όμως, ήταν να αντιληφθούν την σημαντικότητα της κατάστασης. Να αντιμετωπίσουν με παρρησία την πραγματικότητα και το γεγονός ότι η Ν.Δ. κράτησε δυόμισι χρόνια τη χώρα όρθια και δημιούργησε προοπτικές για να βγει οριστικά από τα Μνημόνια.
Απεναντίας θεώρησαν ότι η διαπραγμάτευση είναι απλά μια βιωματική πραγματικότητα που συνδέεται με την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση. Μια κατάσταση κατά την οποία η Ελλάδα θα μπει περιμένοντας να συντρίψει τους συνομιλητές της και να τα πάρει όλα. Αυτή την αφελή και παιδιάστικη αντίληψη καλλιέργησαν στην κοινωνία, παρουσιάζοντας την προηγούμενη Κυβέρνηση ως «εκείνους που υπέγραφαν τα πάντα» κάτι που είναι εντελώς αναληθές.
Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσαν στο μοιραίο λάθος του λαϊκισμού, καλλιέργησαν υπέρμετρες προσδοκίες και πριν αρχίσουν να διαπραγματεύονται άρχισαν τους θριάμβους. Δυστυχώς, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή της κοινωνίας για τις γκρεμισμένες της προσδοκίες.
Το χειρότερο όμως δεν είναι η αποτυχία της διαπραγματευτικής στρατηγικής του κ. Τσίπρα. Αυτό ίσως κάποτε να αποτελέσει ένα διδακτικό κεφάλαιο σε φοιτητές πανεπιστημίων στρατηγικής και στελέχη επιχειρήσεων, για το πώς να αποφύγουν μια ολέθρια διαπραγμάτευση.
Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα τραβά επικίνδυνα το σχοινί, το ίδιο που τραβούν και οι εταίροι και δανειστές μας με τη συμπεριφορά τους και τις παράλογες -αναμφίβολα- αξιώσεις τους.
Ο χρόνος για την Ελλάδα τελείωσε. Είναι λυπηρό ο κ. Τσίπρας να πρέπει να επιλέξει μεταξύ του κομματικού συμφέροντος και του εθνικού και να αμφιταλαντεύεται, φοβούμενος την αυτοακύρωσή του. Οι λεονταρισμοί για εκλογές ή δημοψήφισμα είναι ανόητοι και δηλώνουν πρόθεση απόδρασης από το πεδίο των ευθυνών.
Ο μόνος δρόμος, εθνικά και πατριωτικά προσανατολισμένος, είναι αυτή τη στιγμή η εθνική συνεννόηση, των υγιών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.