Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αλλάζει η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς; Σκέψεις για 22 Σεπτέμβρη!



Αλλαγές σχεδιάζονται στο υπουργείο παιδείας, σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων στα δημόσια σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης.


Συγκεκριμένα όλα δείχνουν ότι το υπουργείο ετοιμάζεται να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων από την 11η Σεπτεμβρίου, στις 22 του ίδιου μήνα για πολλούς λόγους.

Κυριότερος η τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θα γίνουν εμφανέστατες αν τα μαθήματα αρχίσουν στις 11 του μήνα, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος αριθμός πιστώσεων προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών, αλλά και λόγω των εκλογών πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις προσλήψεις προσωπικού.

Το υπουργείο θα επικαλεστεί τη διακοπή των μαθημάτων λόγω εκλογών, τις άδειες που θα θελήσουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί για να ψηφίσουν κ.α.

Αυτό σημαίνει όμως και καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς όλα δείχνουν ότι θα πάνε προς το τέλος του μήνα Σεπτεμβρίου…

Το πολιτικό ρίσκο μιας τέτοιας πράξεις, ίσως να τους οδηγήσει να βάλουν νερό στο κρασί τους, έστω και την τελευταία στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.