Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Συναγερμός - Κλείνουν ξανά οι ελληνικές τράπεζες;


Συναγερμός στις ελληνικές τράπεζες λόγω εκλογών...

Στην ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού μέσω των εκλογών προσβλέπουν οι τραπεζίτες προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας που...υπογράφηκε με τους εταίρους και να διεξαχθεί απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αν και τάσσονταν κατά της διενέργειας εκλογών φοβούμενοι ότι θα επιτείνουν την ύφεση στην Οικονομία, η επιλογή της κυβέρνησης να τις υλοποιήσει σε χρόνο εξπρές μειώνει τις όποιες αρνητικές συνέπειες στην αγορά. Ωστόσο, παραμένει ως ζητούμενο η άμεση πολιτική σταθερότητα προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας, με δεδομένη μάλιστα την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος τον Οκτώβριο, και να αρχίσει να χτίζεται εμπιστοσύνη τόσο εκτός, όσο και εντός Ελλάδος.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το εσωτερικό "μέτωπο", οι τραπεζίτες θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, καθώς χωρίς την έμπρακτη στήριξή τους προς το τραπεζικό σύστημα με την επιστροφή καταθέσεων, η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα πετύχει τον τελικό της στόχο που είναι η ενίσχυση της πραγματικής Οικονομίας μέσω των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.