Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Φώφη Γεννηματά: «Αίτημα της βάσης της Παράταξης η ενότητα»



Στο στόχαστρο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά μπήκε ο πρωθυπουργός τόσο για την πολιτική του, όσο και για τους χειρισμούς που σχετίζονται με την προκήρυξη των εκλογών.
Ειδικά για το ζήτημα της σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που δεν φαίνεται να προκρίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Γεννηματά επέλεξε να μην στραφεί κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά κατά του Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
«Ομολόγησε την αποτυχία του, την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει… Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση» είπε.
Χρησιμοποίησε, δε, μια μεταφορά για να εξηγήσει την άποψή της: «Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει «στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο»».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τα μέτρα έπρεπε πρώτα να συζητήσουν την εξειδίκευσή τους, ένα οδικό χάρτη εφαρμογής τους και την αξιολόγηση από τους δανειστές, και μετά να συζητήσουν για το ενδεχόμενο εκλογών.
«Η αυτοδυναμία είναι μια ακόμη αυταπάτη, μόνο μαζί μπορούμε, κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της κρίσης» σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συσπείρωσης των κεντροαριστερών δυνάμεων και την ελπίδα ανάκαψης του ΠΑΣΟΚ, η Φ.Γεννηματά επισήμανε: «Χιλιάδες άνθρωποι που μας είχαν γυρίσει την πλάτη τώρα γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σχετικά με τις αντιδράσεις εκ μέρους του Ευ.Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου, παρατήρησε ότι «δημιουργήθηκε το αίτημα στη βάση και υπάρχει θετική ανταπόκριση και σε επίπεδο κορυφής».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.