Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Εσείς ποια εικόνα θα διαλέγατε για τις διακοπές σας ?



Έρευνα, αποκαλύπτει τι τύπος ανθρώπου είστε, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας:


Εάν επιλέξατε την παραλία, είστε η πλειοψηφία. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν την παραλία από τα βουνά. Και δεδομένου ότι είναι Αύγουστος, μπορεί να ονειρεύεστε μια βουτιά στη θάλασσα. Αλλά πέρα από τη ζέστη του καλοκαιριού, η επιλογή σας μπορεί να εξαρτάται από την προσωπικότητά σας.  

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, οι εσωστρεφείς και οι εξωστρεφείς προτιμούν διαφορετικά τοπία για τις διακοπές τους.  
Οι ψυχολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι εξωστρεφείς τείνουν να αναζητούν προκλήσεις, επιλέγουν ακόμη και να σπουδάσουν σε πιο θορυβώδες περιβάλλον, ενώ οι εσωστρεφείς αναζητούν την ηρεμία.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι εξωστρεφείς έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να βρίσκονται και να συνομιλούν με άλλους ανθρώπους, ενώ επιζητούν την «έκθεση» ώστε να μοιράζονται τη χαρά με τους υπόλοιπους. Οι εσωστρεφείς χρειάζονται σημαντικά λιγότερα πράγματα.   Οι ψυχολόγοι εξέτασαν πόσο καλά οι άνθρωποι εντάσσονται σε διάφορες εταιρίες, πανεπιστήμια, ακόμη και σε χώρες.

Γνωρίζουμε τώρα ότι εσωστρεφείς λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένους χώρους γραφείων, όπου υπάρχουν λιγότεροι οπτικοί και ακουστικοί περισπασμοί, ενώ οι εξωστρεφείς είναι απόλυτα ευτυχείς σε ένα πολύβουο καφέ ή γραφείο.  

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας για την εξωστρέφεια έχει επικεντρωθεί στις κοινωνικές καταστάσεις - να είσαι μόνος σου ή να είναι σε ένα πάρτι - και όχι στο φυσικό περιβάλλον. «Καμία μελέτη δεν έχει εξετάσει την εξωστρέφεια και την εσωστρέφεια σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον» λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.  
Μέσα από μια σειρά πέντε πειραμάτων, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι άνθρωποι που είναι πιο εξωστρεφείς προτιμούν ανοικτές εκτάσεις, όπως οι παραλίες, ενώ οι εσωστρεφείς συντάσσονται με τα δάση και τα βουνά.  


Τα βουνά και τα δάση είναι ιδανικά για τη μοναξιά και την αυτο-αντανάκλαση, ενώ οι παραλίες είναι πολύ πιο θορυβώδεις και προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες για πάρτι και νέες γνωριμίες.





Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.