Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Iskra: Σενάριο για εκλογές τον Σεπτέμβριο


Νέα σφοδρή επίθεση από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

Ένα σενάριο για πρόωρες εκλογές ακόμη και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου δημοσιεύει η ιστοσελίδα Iskra, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη πηγές της. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα τη συμφωνία, να μπουν οι υπογραφές την ερχόμενη Τρίτη, να ψηφιστεί στη Βουλή την Πέμπτη και αμέσως μετά να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών, προκειμένου, αν είναι δυνατόν, να μην περάσει ούτε μια μέρα με το νέο μνημόνιο και τις συνέπειές του να λειτουργούν αρνητικά γι' αυτήν στην κοινωνία.

Ένας άλλος στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, είναι να εκκαθαριστούν οι λίστες του κόμματος από τους βουλευτές που ψήφισαν «όχι» στο μνημόνιο και τα στελέχη που παραμένουν προσηλωμένα στον αντιμνημονιακό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πολύ επιθετικό αυτό δημοσίευμα, το Iskra κάνει λόγο για «άκρως αντιδημοκρατικό προγραμματισμό, ο οποίος παραβιάζει κάθε ίχνος από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και διεξάγεται μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ερήμην του ελληνικού λαού».
Επιβεβαιώνει το σενάριο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Την ίδια ώρα, νέα σφοδρή επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής», επιβεβαιώνοντας και το σενάριο του Iskra. «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μέλλον, όπως και ο τόπος, εφαρμόζοντας ένα νέο τρίτο μνημόνιο. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση αυτή να γλιτώσει την κατακραυγή, προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές-εξπρές μέσα στον Σεπτέμβρη, αντιγράφοντας κακόγουστα, τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο πρώην υπουργός.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο και προσθέτει: «Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς και αυτή η παταγώδης αποτυχία έγινε η αφορμή να προχωράει η κυβέρνηση στην υπογραφή ενός νέου τρίτου καταστρεπτικού μνημονίου».






Πηγή:athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.