Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Δεν εντάχθηκε η εκδήλωση του Ηραίον-Οι εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάζει το Σάββατο, 29 Αυγούστου, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο -αυτή τη φορά σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.
Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία με τη λάμψη της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών.
Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Φέτος, ειδικά για την Αττική, μετά από τέσσερα χρόνια, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό έως τα μεσάνυχτα και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου.
Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει τον πολιτισμό με έναν μοναδικό τρόπο.
Τέλος, το υπουργείο διευκρινίζει ότι ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου α παραμείνει ανοικτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, όλη την ημέρα έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, οποιαδήποτε εκδήλωση λάβει χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση-μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», δεν εντάσσεται στις εκδηλώσεις Πανσελήνου 2015.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.