Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Συσπειρώνονται και συστρατεύονται ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ και ΔΗΜΑΡ

Πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, για συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά.
Η πρόσκληση έγινε κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όπου εξετάστηκαν όλες οι πλευρές των εξελίξεων στη πορεία προς τις εκλογές και η προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.
Στόχος, όπως περιέγραψε, είναι να διαμορφωθεί ο τρίτος εναλλακτικός πόλος που θα συμβάλλει στην εφαρμογή ουσιαστικών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και να αναδείξει τις διαφορές -όπως τόνισε- με τον νεοφιλελευθερισμό της δεξιάς, την πρόσδεσή της στο συντηρητικό και αναχρονιστικό παρελθόν της και τις τυχοδιωκτικές επιλογές, τις δογματικές εμμονές και την πολιτική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάσπασή τους δεν τους μετατρέπει ως δια μαγείας σε ένα σοβαρό αριστερό κόμμα, είπε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή της δημοκρατικής παράταξης και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες.
«Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας είναι ότι είναι δραπέτης της ευθύνης «επικαλούμενος μόνο τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως ο πραγματικός λόγος είναι άλλος. Κρύβεται πίσω από αυτήν, πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του 3ου Μνημονίου για τις οικογένειες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανοι και ανήμποροι να κυβερνήσουν.
Χαιρετίζει τη θέση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών – «Εθνική ανάγκη η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού»:
«Η συνεννόηση και συνεργασία όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού αποτελεί επιτακτική πολιτική και εθνική ανάγκη, ενόψει των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν η χώρα και ο λαός μας.
Η ειλικρινής συνεργασία και συμπαράταξη της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, δεν προκύπτει από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την υποχρέωση να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας, πέρα από τις δεσμεύσεις μνημονίου και δανειακής σύμβασης. Την υποχρέωση αυτή μπορούν να διεκπεραιώσουν μόνον οι ενωμένες δυνάμεις της προόδου.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με συνέπεια υποστηρίζει τη θέση αυτή εδώ και καιρό και με πρωτοβουλίες που εκδηλώθηκαν από τα τέλη του περασμένου χρόνου μέχρι και πρόσφατα, το καλοκαίρι, από τον Πρόεδρό του, Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Γι” αυτό, χαιρετίζει τις σημερινές δηλώσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και προτείνει την άμεση έναρξη διαλόγου, ώστε τις προσεχείς ημέρες να γίνει πραγματικότητα η εκλογική συμπαράταξη όλων των κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να είναι η ευκαιρία για την ανάδυση μιας νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.
Με πολιτικούς όρους, με σεβασμό στον πλούτο των ιδεών του προοδευτικού χώρου, με ανανεωτικό πρόσημο. Σε βάση αξιακή, με σεβασμό σε κάθε κόμμα, κίνηση, πρόσωπο, που συμπαρατάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, χωρίς ηγεμονισμούς.
Έτσι μπορεί να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια και να γίνει σεβαστή και να εκτιμηθεί από την Ελληνική κοινωνία».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο εκλογικό σχήμα και στη συμπαράταξη που συγκροτείται, θεωρείται ήδη δεδομένη και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, ενώ η κ. Γεννηματά βρίσκεται σε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με αποστασιοποιημένα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης.

1 σχόλιο:

  1. Οποιο κομμα θελει να κανει νεα αρχη δε βαζει μεσα αυτους που κατεστρεψαν την Ελλαδα!!! Φαγατε..φαγατε..φαγατε...ακομα δε σκασατε? Σας βαρεθηκε ο κοσμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.