Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η «μυστική» συνταγή του γλυκού μελιτζανάκι(Video)



Η τσακώνικη μελιτζάνα πρωταγωνιστεί στο Λεωνίδιο και στα πολιτιστικά δρώμενα της Νότιας Κυνουρίας. Το προϊόν αυτό είναι προέλευσης ΠΟΠ, πράγμα που το κάνει αναγνωρίσιμο σε ολόκληρη την επικράτεια και δίνοντας του ένα δυνατό Brand ανάμεσα σε μια πληθώρα αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα.
Η κυρία Μαρία Πουτσελά είναι μέλος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Λεωνιδίου ο οποίος δραστηριοποιείται στο Λεωνίδιο, και παρασκευάζει δημιουργίες από μελιτζάνα. Τα προϊόντα τα οποία φτιάχνουν τα τελευταία χρόνια είναι το γλυκό μελιτζανάκι, η μαρμελάδα, το τουρσί, αλλά και το λικέρ από μελιτζάνα.
Το ποτό από μελιτζάνα είναι αυτό που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες οι οποίοι δεν μπορούν να φανταστούν πώς ένα τέτοιο οπωροκηπευτικό μπορεί να γίνει λικέρ. Οι τέσσερις γυναίκες που αποτελούν τον γυναικείο συνεταιρισμό δραστηριοποιούνται στο Λεωνίδιο αλλά υπάρχουν σκέψεις να επεκταθούν και να διανείμουν τα προϊόντα τους και εκτός Λεωνιδίου.
Όσοι βρεθούν στο Λεωνίδιο, δοκιμάζουν τις συνταγές από μελιτζάνα και μένουν έκπληκτοι από την ιδιαίτερη, γλυκιά γεύση της Τσακώνικης Μελιτζάνας, η οποία αποκτά ολοένα περισσότερους φίλους της γεύσης της.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη «μυστική» συνταγή του γλυκού Μελιτζανάκι, το οποίο αποκαλύπτει η κυρία Πουτσελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.