Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Συνέντευξη του Πάνου Μπεγλίτη , εκπρόσωπου τύπου ΠΑΣΟΚ Βουλευτή Κορινθίας, στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ»

Οι  ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται όλο και πιο αδιάλλακτοι.
Το Eurogroup αναβάλλεται, ο Β. Σόιμπλε δηλώνει ότι η Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα. Τι φταίει για την επιδείνωση της κατάστασης;

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωζώνη βρίσκονται, σε αδιέξοδο, γιατί προσπαθούν να διαχειρισθούν τις αντιφάσεις της κυρίαρχης γερμανικής δημοσιονομικής στρατηγικής, σε συνθήκες ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους.
Για αυτό το λόγο αλλάζουν, συνεχώς, προσεγγίσεις και για το ελληνικό πρόβλημα, παρά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει. Κανείς δεν έχει ολοκληρωμένη απάντηση για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος. Ούτε ασφαλώς η Γερμανία.
Η άποψή μου είναι, τουλάχιστον, με τα σημερινά δεδομένα, ότι δεν έχουν επιλέξει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όχι γιατί δεν μπορούν από τις Συνθήκες, αλλά γιατί δεν είναι στρατηγική τους επιλογή, όπως έδειξε και η συναίνεσή τους στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.
Από την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι μας αντιμετωπίζουν με αυξημένη δυσπιστία.
Οι σχέσεις εμπιστοσύνης έχουν διαρραγεί, γιατί δεν υλοποιούμε τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε. Η επιδείνωση της κατάστασης οφείλεται στις δικές μας καθυστερήσεις και αδυναμίες. Μην τα ρίχνουμε όλα στους ευρωπαίους για να απαλλαγούμε από τις δικές μας ευθύνες. Περισσότερα στο ..
http://korinthostv.blogspot.com/2012/02/blog-post_9967.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.