Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

“Χωρίς βουλευτή το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία στις επόμενες εκλογές”!!!


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών
φαίνεται πως δημιουργούν νέα δεδομένα και στο θέμα της κατανομής των εδρών στην Κορινθία. Πριν από μερικές εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι στην Κορινθία είναι εξαιρετικά πιθανό η κατανομή των εδρών να είναι 4-0 υπέρ της Ν.Δ. Υπήρξαν μάλιστα τότε πολλές αντιδράσεις στο νομό και κάποιοι θεώρησαν εξαιρετικά υπερβολική μια τέτοια προοπτική, όπως αναφέρει το parapolitika.gr
Ο «Πολίτης»της Κορινθίας, απευθύνθηκε στον γνωστό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο, ο οποίος είχε προβλέψει το 2007, ότι οι έδρες στην Κορινθία από 2-2 θα γίνουν 3-1.
Τί είπε λοιπόν ο κ. Νικολακόπουλος, την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. προ της ψήφισης από τη Ν.Δ. του Μνημονίου); Πολύ απλά, ότι με τα τότε δεδομένα η κατάκτηση και των τεσσάρων εδρών από τη Ν.Δ. ήταν περίπου σίγουρη και πως το ΠΑΣΟΚ σχεδόν μετά απόλυτης βεβαιότητος δεν θα εκλέξει κανέναν βουλευτή στην Κορινθία.
Ιδού γιατί:
«Όπως είναι τα πράγματα τώρα, είναι απολύτως ξεκάθαρο τι θα γίνει», μας είπε ο κ. Νικολακόπουλος. «Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά συγκεντρώνει στην Κορινθία τα πανελλαδικά του ποσοστά. Άρα με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα είναι ασφαλώς στο 8%, που έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της Καθημερινής αλλά δεν μπορεί να πάει πάνω από το 20%- 22%. Άρα δεν θα πιάσει το μέτρο του 25% και δεν θα βγάλει έδρα στην –ας πούμε- πρώτη κατανομή. Η Ν.Δ. θα περάσει το μέτρο και θα πάρει την πρώτη έδρα, αλλά δεν θα πιάσει το 50% για να βγάλει και δεύτερη. Έτσι θα μείνουν τρεις έδρες αδιάθετες»

isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.