Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κόρινθος, η (χρυσή) αυγή του μίσους. Του Χαράλαμπου Πίσχου






Η απόφαση για να παρευρεθώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του δήμου Κορίνθου για την εγκατάσταση των μεταναστών στο στρατόπεδο, ήταν αυθόρμητη. Ήθελα να δω από κοντά κυρίως τη στάση της Χρυσής Αυγής
. Τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, μαζί με τη φημολογία για τις επερχόμενες εξελίξεις, μου κέντριζαν το ενδιαφέρον. Φτάνοντας στο στρατόπεδο, είδα τα μέλη της ΧΑ παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά στο δρόμο. Ο υπόλοιπος κόσμος, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι, ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στην είσοδο. Μία μάζα από ετερόκλητο κόσμο, άλλοι παρατηρητές, άλλοι διαμαρτυρόμενοι, άλλοι αυλικοί του δημάρχου, άλλοι φοβισμένοι. Οι τελευταίοι ήταν αυτοί που φώναζαν περισσότερο. Το καταλάβαινες γιατί άκουγες μία φωνή από πίσω που μετά χανόταν. Ο δήμαρχος προσπαθούσε να σώσει την υστεροφημία του. Εκκλήσεις, υποσχέσεις, φωνές δεν έπειθαν τον κόσμο που τον αποδοκίμαζε. Αποτυπωνόταν η αποστροφή, η δυσπιστία και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς το πολιτικό κατεστημένο.




 Για την συνέχεια πατήστε ekorinthos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.