Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ




Τη σύσταση και λειτουργία ενός ομοσπονδιακού πανεπιστημίου στην Αθήνα
, στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο «Αθηνά» για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δημιουργηθεί, επίσης, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας. Συνολικά 97 τμήματα συγχωνεύονται ή απορροφώνται, μένουν πανεπιστήμια σε 51 πόλεις από 63.  Το πανεπιστήμιο αυτό θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα ΔΣ, ενώ οι νυν αρχές (πρυτανικές και Συμβούλια) θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Τα πανεπιστήμια της περιφέρειας με διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από τέσσερα τμήματα απορροφώνται από αλλά πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος κόβεται στα δύο: τα μισά τμήματά του (της Λαμίας) εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ ένα τμήμα απορροφάται από το Πάντειο. 
«Σώθηκαν» οι Σχολές της Κορίνθου…

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Αθηνά» και οι δύο Σχολές του Πανεπιστημίου Κορίνθου παραμένουν στην υφιστάμενη μορφή τους. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού το τελευταίο διάστημα ήταν έντονη η ανησυχία για την τύχη του, παρά το γεγονός ότι έχει να επιδείξει σοβαρότατο έργο, τόσο σε μαθησιακό επίπεδο, όσο και σε πολλά άλλα θέματα όπως η εξωστρέφεια των τμημάτων και η συνεργασία με πολλούς εκπαιδευτικούς φορείς στο εξωτερικό και η έντονη δραστηριότητα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και το γεγονός ότι το 95% των φοιτητών συνεχίζουν τη φοίτηση μέχρι να πάρουν το πτυχίο και δεν εγκαταλείπουν τις σπουδές τους…

axiontv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.