Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Εκμεκτσιόγλου: Ποιο φαγητό είναι σήμα κατατεθέν για την Ελλάδα και ποιο για την Τουρκία





Η Μαρία Εκμεκτσίολου μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
Γνωρίζει πολύ καλά και τις δυο χώρες και ειδικά τις κουζίνες τους. «Για την Ελλάδα θα έλεγα τα θαλασσινά και για την Τουρκία σίγουρα τα κεμπάπ. Σχετικά με τα γλυκά που χαρακτηρίζουν κάθε χώρα, θα έλεγα ότι σίγουρα οι μπακλαβάδες και τα σιροπιαστά ξεχωρίζουν στην Τουρκία, όπως και τα γλυκά κουταλιού. Από την άλλη πλευρά, στην Ελλάδα το γλυκό που τη χαρακτηρίζει, θεωρώ ότι είναι το γαλακτομπούρεκο» εξήγησε στο Καρφί και συνέχισε: «Ένα ωραίο φαγητό είναι ένα κράμα υλικών και γνώσεων. Για να πετύχει το φαγητό και να φθάσουμε έτσι στο αποτέλεσμα που θέλουμε, πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά αγνά, ενώ απαραίτητες είναι και οι γνώσεις πάνω στον τρόπο προετοιμασίας των υλικών και βεβαίως του μαγειρέματος. Μπορεί, όμως, να διαθέτουμε και τα απαραίτητα υλικά και τις γνώσεις και να μη φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν δεν έχουμε μεράκι και πάθος για τη μαγειρική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο lcitynews.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.